In ciuda crizei financiare globale, Romania ramane o piata foarte importanta, conform declaratiei lui Piotr Gromniak, presedintele companiei poloneze Echo Investment.

„Cred ca in ciuda turbuletelor de pe pietele financiare din intreaga lume, Romania ramane o piata foarte importanta. Daca ne uitam la cifre, observam ca aici exista un mare potential pentru dezvoltarea de centre comerciale si de birouri”, a declarat Piotr Gromniak.

Echo Investment si-a facut intrarea pe piata din Romania in acest an si a anuntat o investitie de 150 milioane de euro intr-un centru comercial in Brasov.

Cu toate ca societatea realizeaza invetitii in patru sectoare ale pietei imobiliare: locuinte, centre comerciale, imobile de birouri si hoteluri, Piotr Gromniak a declarat ca pe piata locala se va axa doar pe proiecte de centre comerciale si birouri. „Cred ca vom putea demara in Romania mai multe poriecte pe segmentul centrelor comerciale si al birourilor. Nu cred ca vom investi si in sectorul rezidential in viitorul apropiat”, a spus presedintele Echo.

Acesta a mai declarat ca in acest moment compania dispune de un buget de peste 20 milioane de dolari pentru achizitia de terenuri in Romania, in vederea dezvoltarii de noi proiecte.

Pe langa centrul comercial din Brasov, Echo Investment a mai alocat 150.000 de euro pentru dezvoltarea unui patinoar de 400 de metri patrati in Piata Sfatului din Brasov. Acesta va fi inagurat la inceputul lunii decembrie.

Echo Investment este una din primele trei companii de investitii si dezvoltare cu capital polonez, iar din 1996 societatea este cotata la bursa de valori din Varsovia. Societatea a finalizat deja aproape 80 de proiecte in 28 de orase din Polonia cu o suprafata de 700.000 metri patrati, si are in derulare inca 45 de proiecte.