Investitorul si dezvoltatorul imobiliar Echo Investment a intrat pe piata din Romania printr-o investitie de 150 milioane de euro in Brasov, conform declaratiei lui Piotr Gromniak, presedintele companiei.

Echo Investment aloca 150 milioane de euro pentru dezvoltarea centrului comercial si de distractii Korona, situat in partea de nord a Brasovului. Acesta va fi construit pe locul fostei fabrici Fartec, terenul fiind achizitionat de compania poloneza in urma cu un an, pentru 24 milioane de dolari.

Conform declaratiei lui Piotr Gromniak, 30% din investitia totala va fi asigurata de catre companie, pentru ca restul de 70% sa fie asigurat de credite bancare. „In ciuda crizei financiare globale suntem foarte optimisti ca pana in luna aprilie vom obtine si restul de 70% din finantare. In acest moment purtam discutii cu mai multe banci din Polonia dar si din Romania”, a mai adaugat presedintele Echo Investment.

„Cand am hotarat sa intram pe piata din Romania am analizat mai multe orase din intreaga tara, insa Brasovul ni s-a parut un oras cu un potential imens”, a declarat Piotr Gromniak. Acesta se arata increzator ca mall-ul Korona va deveni principalul centru de atractie din zona.

Conform oficialilor companiei, constructia va fi demarata in prima jumatate a anului 2009, iar finalizarea este preconizata sa aiba loc in al doilea semestru al anului 2010. Korona Brasov va fi dezvoltat pe o suprafata totala de 153.000 de metri patrati si va avea o suprafata construita de 53.000 de metri patrati.

Centrul comercial va fi structurat pe patru niveluri, unul subteran si trei supraterane. In subteran se va afla un hipermaket si mai multe magazine de servicii, cum ar fi banci, curatatorii, magazine de telefonie mobile, etc. Cele trei nivele supraterane vor oferi o gama larga de magazine de confectii, sport, articole decorative, electrocansice, electronice, etc. Korona va dispune astfel de 240 de magazine, la care se adauga un cinematograf cu cinci sali, o sala de bowling, un cazinou si un club de fitness. Oferta este completata cu baruri, restaurante si cafenele. Noul centru comercial va crea in Brasov peste 1.500 de locuri de munca.

Echo Investment este una din primele trei companii de investitii si dezvoltare cu capital polonez, iar din 1996 societatea este cotata la bursa de valori din Varsovia.

Societatea realizeaza invetitii in patru sectoare ale pietei imobiliare: locuinte, centre comerciale, imobile de birouri si hoteluri. Societatea a finalizat deja aproape 80 de proiecte in 28 de orase din Polonia cu o suprafata de 700.000 metri patrati.