Ştefan Valentin Dragnea s-a retras din Ferma Salcia SA. În acest moment, acționari sunt Ilie-Liviu Dragne (98,9%) şi Gabriel Tianu (1,1%). Capitalul social al comapniei este de 819.000 lei.

Fiul lui Liviu Dragnea s-a retras din companie acum câteva luni, chiar înainte cu câteva zile de decizia Tribunalului București în dosarul în care fostul director general al fermei, Dumitru Mișu a fost condamnat la 7 ani închisoare, pentru evaziune fiscală.

Pe data de 4 martie 2019 a fost depus actul constitutiv actualizat al societăţii Ferma Salcia SA, conform Registrului Comerțului. Documentul este datat pe 28 ianuarie 2019, fapt ce înseamnă că cesiunea acţiunilor s-a efectuat la data respectivă.

Conform avocatei familiei Dragnea, Mariana Văsâi, Valentin Dragnea a fost asociat în această firmă până în 2016. Acesta ar fi cedat pachetul de acțiuni la începutul anului 2017. Cu toate acestea, în aprilie 2018, Ștefan Liviu Dragnea figura la Registrul Comerțului ca acționar cu 90% la această companie.

Acum aproximativ un an de zile au început problemele financiare pentru Ferma Salcia SA. Mai mulți creditori au acționat în instanță „firma de proci a lui Dragnea”. Pe data de 3 mai a fost înregistrată o cerere de insolvenţă, depusă de compania germană Schweinemast Brader GMBH. Instanța nu a hotărât încă primul termen de judecată.

„Obligă inculpatul (Dumitru MIŞU) în solidar cu partea responsabilă civilmente (ROMCIP SA, actuala FERMA SALCIA SA) la plata către partea civilă (Statul Român prin ANAF), cu titlu de despăgubiri pentru prejudiciul cauzat, a sumei de 596.525 lei, reprezentând debit principal, a sumei de 251.077 lei, reprezentând dobânda legală calculată până la data de 27.12.2018, şi a sumei de 145.553 lei, reprezentând penalităţi de întârziere calculate până la data de 27.12.2018, şi la plata, în continuare, a dobânzii şi penalităţilor de întârziere aferente debitului principal, calculate până la data achitării integrale a acestuia
Dumitru MIŞU a fost director general al ROMCIP SA în perioada ianuarie 2010 – aprilie 2015, iar sentinţa Tribunalului Bucureşti a fost atacată cu apel de toate părţile implicate şi deja Curtea de Apel Bucureşti a programat primul termen de judecată pe 22 mai 2019”, sea arată în sentință, conform G4Media.

Valentin Ștefan Dragnea a devenit acționar minoritar cu doar 10% în anul 2014. În doar două săptămâni, fiul lui Dragnea devine acționar cu 90%.