Revin restricțiile dure în România. Locul cel mai iubit de români a fost lovit din plin de COVID. Este vorba de una dintre cele mai îndrăgite și căutate stațiuni de la malul mării. Costineștiul a depășit rata de infectare 3 la mie. În tot acest timp, restul stațiunilor de pe litoral sunt și ele în alertă maximă. Constanța și Năvodari au incidența între 2 și 3 la mie.

Ca primă măsură luată de autorități este reintroducerea obligativității purtării măștii de protecție în spațiile publice deschise.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Constanța a constatat, luni, încadrarea în limitele de incidență cumulată la 14 zile mai mare de 2/1000 de locuitori și mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori a localităților Constanța, Năvodari, Techirghiol, Cumpăna, Ghindărești, Limanu, Mereni, Pecineaga și Tortoman.

Zonele din România unde au crescut cazurile de COVID

De asemenea, Adamclisi, Costinești și Independența au rata de infectare între 3 și 4 la mia de locuitori. Comitetele Locale pentru Situații de Urgență din Constanța, Năvodari, Techirghiol, Cumpăna, Ghindărești, Limanu, Mereni, Pecineaga, Tortoman, Adamclisi, Costinești și Independența urmează să ia decizii în privința măsurilor de prevenire a răspândirii infectării cu virusul SARS-CoV-2.

În localitățile din județul Constanța unde incidența e mai mare de 2 la mia de locuitori este obligatorie purtarea măștii de protecție în spații publice deschise, oriunde se formează aglomerări de persoane, cum ar fi piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, spațiile comerciale, stații pentru transportul în comun, oboare, peroane, etc.

Primăriile Constanța, Năvodari, Techirghiol, Cumpăna, Ghindărești, Limanu, Mereni, Pecineaga, Tortoman, Adamclisi, Costinești și Independența trebuie să comunice până marți la ora 14.00, Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Constanța hotărârile adoptate.

Luni, 20 septembrie, bilanțul COVID în România nu era chiar îmbucurător. Numărul de noi cazuri a scăzut uşor faţă de zilele precedente. Dar acest lucru se poate pune pe seama faptului că, de obicei, în zilele de luni, mereu numărul a fost mai mic. Situaţia din secţiile de Terapie Intensivă continuă să se înrăutăţească. Foarte mulți români erau în stare gravă cu COVID-19 la ATI. Luni, 20 septembrie, numărul lor a ajuns la 952!