Permisul Verde va ajuta la „întărirea celor doi piloni ai luptei împotriva virusului: acoperirea imună graţie vaccinurilor și comportamentul social corect”, a declarat Silvio Brusaferro, într-un interviu acordat cotidianului La Stampa, potrivit Rainews, citat de Rador. El a arătat că scopul permisului verde este de a-i convinge pe cei care ezită, ca în curând să elimine măștile.

În ceea ce priveşte intenția de a prelungi perioada de valabilitate a tamponului molecular la 72 de ore, avertizează: „Perioada de incubare cu varianta Delta este mai rapidă și, cu cât trece mai mult timp de la efectuarea testului, cu atât mai mult poate crește riscul de expunere la virus”.

Președintele Institutului Superior de Sănătate și purtătorul de cuvânt al Comitetului Științific Tehnic din Italia spune clar că este necesară prudență, chiar și la cererea de a aduce cinematografele și teatrele la capacitate maximă: „Există o evaluare în curs, guvernul nu ne-a solicitat încă o opinie oficială, vom vedea în următoarele săptămâni”.

Care este adevăratul scop al vaccinării

„Scopul – explică expertul – este cel de a convinge mulți ezitanți, acordând o atenție deosebită grupei de vârstă 50-59 de ani, care este cea mai numeroasă și are un procent de 18% de persoane fără nicio protecție. Un procent semnificativ, deoarece avem aproximativ 2 milioane de oameni care trebuie să înțeleagă importanța vaccinării”.

„Trebuie să atingem cea mai mare acoperire posibilă, nu există un prag precis pe care să-l putem indica astăzi. Punctele de referință sunt circulația virusului, deci incidența infecțiilor și necesitatea pozitivilor de a solicita tratamentul necesar pentru îngrijirea sănătății, deci spitalizări. Evaluările vor fi făcute în baza acestor date”.

Gelmini: Ne îndreptăm spre o toamnă aproape normală

„Din fericire avem tehnologia necesară pentru a modifica foarte repede vaccinurile: aceasta este o garanție că în următoarele câteva luni vom putea ține sub control circulația virusului, chiar dacă se schimbă continuu. Acesta este şi motivul pentru care trebuie să fim foarte atenți în activitatea de secvențiere a virusului”, a conchis Brusaferro.

„Trebuie să întrerupem circulația virusului și a variantelor sale pentru a continua să redeschidem țara. Prin permisul verde protejăm viața, munca și activitățile economice: este un mic sacrificiu care aduce mari beneficii”, a declarat într-un interviu acordat ziarului Corriere della Sera, Mariastella Gelmini, ministru pentru afaceri regionale.

Despre posibilitatea vaccinării obligatorii, ministrul declară: „Primele semnale care provin din creșterea numărului de vaccinări mă fac să cred că o putem evita. Cu 85% din populație imunizată, vom avea o toamnă aproape normală”.

Sursa foto: Dreamstime