Băuturile care trebuie evitate dacă luăm pastile! Tratamentul medicamentos nu-și va mai face efectul dorit. Poate fi periculos pentru sănătate

Persoanele care urmează un tratament medicamentos ar trebui să fie atente la lichidele pe care le consumă în perioada respectivă. Se știe deja faptul că alcoolul nu este deloc recomandat în timpul acestor tratamente, însă mai există câteva băuturi care ar trebui evitate.

Bineînțeles, băuturile pe care le consumăm în perioada tratamentelor medicamentoase depind foarte mult de tipul de pastilă pe care îl luăm.

Așadar, ar trebui să evităm luarea vitaminelor cu cafea sau ceai deoarece aceste băuturi nu mai permit ca substanțele pastilelor să intre în corp. Antibioticele nu trebuie nici ele luate cu aceste băuturi deoarece vor avea o eficacitate redusă.

Alcoolul trebuie evitat când luăm pastile

Dacă luăm suplimente de vitamine, cum ar fi acidul folic, zincul, tiamina și vitamina B1, ar trebui să nu consumăm alcool deoarece acesta împiedică nutrienții esențiali să pătrundă în organism.

Se recomandă evitarea combinării antidepresivelor cu alcoolul. Consumul de alcool în timp ce luați antidepresive vă poate agrava simptomele și, în unele cazuri, poate fi periculos. Combinarea celor două poate provoca următoarele:

  • O creștere a depresiei și a anxietății – Consumul de alcool poate contracara beneficiile medicamentelor antidepresive, făcând ca simptomele dumneavoastră să fie mai greu de tratat. Alcoolul poate părea să vă îmbunătățească starea de spirit pe termen scurt, dar efectul său general crește simptomele depresiei și anxietății
  • Înrăutățirea efectelor secundare dacă luați alte medicamente – Multe medicamente pot cauza probleme atunci când sunt luate împreună cu alcoolul – inclusiv medicamente împotriva anxietății, medicamente pentru somn și analgezice eliberate pe bază de rețetă. Efectele secundare se pot înrăutăți dacă beți alcool și luați unul dintre aceste medicamente împreună cu un antidepresiv.
  • Un risc mai mare de a avea o reacție periculoasă dacă luați un inhibitor al monoaminoxidazei – Atunci când sunt combinate cu anumite tipuri de băuturi alcoolice și alimente, antidepresivele numite inhibitori ai monoaminooxidazei (IMAO) pot provoca o creștere periculoasă a tensiunii arteriale. Dacă luați un IMAO, discutați cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul pentru a stabili ce puteți mânca și bea în siguranță și ce băuturi alcoolice sunt susceptibile de a provoca o reacție
  • Gândire și vigilență diminuate – Combinația de antidepresive și alcool vă va afecta judecata, coordonarea, abilitățile motorii și timpul de reacție mai mult decât alcoolul singur. Unele combinații vă pot provoca somnolență. Acest lucru vă poate afecta capacitatea de a conduce vehicule sau de a efectua alte sarcini care necesită concentrare și atenție
  • Oamenii pot deveni sedați sau somnolenți – Câteva antidepresive provoacă sedare și somnolență, la fel ca și alcoolul. Atunci când sunt luate împreună, efectul combinat poate fi intensificat. Unele persoane care sunt deprimate au probleme de somn. În timp ce consumul de alcool vă poate ajuta să adormiți mai repede, oamenii tind să se trezească mai des în mijlocul nopții și să aibă un somn mai puțin calitativ

Iaurtul și laptele nu sunt bune în tratarea unei boli acute

Experții spun că iaurtul, laptele și alte băuturi bogate în probiotice ar trebui evitate atunci când avem o boală acută. Ei mai spun că acestea pot afecta foarte mult eficacitatea antibioticelor.

Sucul de rodii nu este nici el recomandat atunci când luăm pastile, chiar dacă și el are efecte benefice asupra organismului. Cei care iau medicamente pentru hipertensiune, scăderea colesterolului sau pentru subțierea sângelui ar trebui să evite consumul acestui suc.