În ultimele 24 de ore, aproape 314.000 de persoane au trecut prin punctele de trecere a frontierei. Aproximativ 209.000 au intrat în țară, mulți fiind români care au venit să petreacă sărbătorile acasă.

Pentru evitarea aglomerației la punctele de trecere, Poliţia de Frontieră Română a luat măsuri pentru a asigura un control eficient şi operativ, scrie Adevărul.

Astfel, la punctele de trecere, poliţiştii de frontieră au constatat 50 fapte ilegale (12 infracţiuni şi 38 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români cât şi străini. De asemenea au fost descoperite bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 16.400 lei.

Au fost aplicate amenzi contravenţionale ce se ridică la 41.000 lei și s-a interzis intrarea în țară a 22 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi, de asemenea, nu s-a permis ieşirea unui număr de 20 cetăţeni români din diferite motive legale.