E-book readerele se vor vinde ca pâinea caldă în Statele Unite, în luna decembrie, conform analiştilor. Aceştia consideră că cititoarele de cărţi vor fi cele mai populare cadouri pe care americanii şi le vor face între ei.

Dispozitivele pentru citirea de cărţi şi publicaţii în format electronic sunt mai populare în Statele Unite decât în restul lumii, iar preţurile sunt în scădere. De aceea, analiştii de la Forrester estimează că, în SUA, anul acesta, se vor vinde peste două milioane de cititoare de cărţi.

Analiştii  de la Isuppli spun că pe plan global se vor comercializa peste 5 milioane de unităţi, anul acesta, faţă de doar un milion de aparate anul trecut. Piaţa de astfel de dispozitive este încă mică în comparaţie cu cea a playerelor  portabile. Compania de cercetare In-Stat  estimează că anul acesta vor fi livrate peste 225 de milioane de playere muzicale portabile.

„Numărul celor care citesc cărţi în format electronic de pe aparate ca iPhone sau iPod Touch este mai mare decât al tuturor posesorilor de Amazon Kindle şi Sony Reader”, potrivit lui Sarah Rotman Epps, analist la Forrester.

E-readerele cresc însă în popularitate. Un studiu desfăşurat pe site-ul Retrevo, specializat în aparatură electronică, arată că MP3 playerele au fost detronate de e-readere în lista cadourilor de Crăciun a americanilor, 20% dintre respondenţi plănuind să cumpere un cititor de cărţi. Cel mai vândut e-book reader de pe piaţa americană este Amazon Kindle, care are  o cotă de piaţă de 60%. Sony şi iRex Technologies sunt principalii competitori.

SURSA: ciol.com

DETALII:
Citeşte şi IREX intră în competiţia cititoarelor de cărţi digitale