Potrivit datelor scoase în evidenţă de ISS, epidemia de coronavirus din Italia nu vine de fapt din China și se pare că niciunul din cazurile confirmate nu are vreo treabă cu țara asiatică.
Se pare că primii trei bolnavi iniţiali, doi turişti şi un italian întorși de la Wuhan, care au pornit infectarea în Italia, au fost fapt imediat izolaţi şi nu au reușit să transmită numănui boala.
În raport se menționează că „a fost apoi semnalată în regiunea Lombardia o persoană de origine iraniană, dar n-a fost indicat unde s-a petrecut contagierea, chiar dacă persoana s-a infectat în Iran”.

Coronavirusul circulă de mult timp

Informațiile nu se opresc aici. Datele ISS scot în evidenţă ideea că există numeroase confirmări relative la faptul că coronavirus circula în Italia cu foarte mult timp înainte de a exploda problema la Codogno, epicentrul focarului.

Se pare că cei depistaţi pozitiv din acea localitate, erau bolnavi de a doua sau a treia generaţie.

Noile idei sunt susţinute de către ISS, care ia în considerare datele până în 9 martie. O răsunătoare paradigmă care însă ar putea rămâne obscură, fără răspuns, notează Libero Quotidiano.