Pompierii care au stins focul din Crevedia au fost spitalizați în alte state

Pompierii care au stins focul din Crevedia au trecut prin clipe traumatizante. Atât cei răniți în urma exploziei, cât și cei întregi, s-au străduit să stingă focul și sa își salveze colegii, fără să stea pe gânduri.

În urma exploziei puternice, doi oameni au murit, alți 58, dintre care 39 de pompieri, au fost grav răniți. Majoritatea pompierilor au suferit arsuri grave. 12 pompieri vor fi transportați în străinătate. Până acum, doi dintre ei au ajuns în Milano, doi la Bruxelles, șase în Austria, Germania și Norvegia.

„Băi Cristi, băi! Îmi venea să plâng, mă! Cum adică, de ce? Păi, nu te găseam!”, spunea unul dintre pompieri, potrivit Observator News.

„Am fost surprins de deflagraţia cea mare, dar sunt ok. Am simţit o arsură la nivelul membrelor, dar echipamentul m-a protejat suficient de bine.”, a zis alt pompier.

„Faptul că transportăm pacienţi în alte ţări este un lucru care se face peste tot, care se practică în afară”, a zis, la rândul său, Raed Arafat.

Explozia din Crevedia se poate repeta

Benzinariile din București sunt periculoase! Jurnaliștii „Buletin de București” au publicat o hartă interactivă cu ajutorul căreia au însemnat toate benzinăriile din București. Aceasta a fost realizată în urma exploziilor din Crevedia. Vă amintim că această localitate se află la o distanță mai mică de 30 km de Capitală.

În urma investigațiilor, jurnaliștii au descoperit că dintr-un total de 380 de stații de distribuție, 226 dintre acestea sunt, potrivit datelor Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov, „surse de risc pentru incendiu“. Potrivit analizei, peste jumătate dintre stațiile GPL și de carburanți din Capitală (59,5%) prezintă un risc major pentru cetățeni.

Dintre acestea, cele mai multe stații care prezintă risc major sunt în sectorul 3. Acesta este urmat de Sectorul 1, în timp ce Sectorul 5 este cel mai sigur din acest punct de vedere.
Sectorul 3 al Capitalei are cele mai multe stații GPL și de carburanți în această situație.

Majoritatea acestor stații sunt plasate pe străzi înguste și între blocuri, situație care mărește riscurile în rândul populației.

Harta interactivă a benzinariilor poate fi observată aici: