General Motors se retrage din cursa pentru achizitia Chrysler dupa ce a anuntat pierderi trimestriale de 2,5 miliarde de dolari. Astfel, oficialii GM au declarat ca au pus punct discutiilor cu fondul de investitii Cerberus Capital Management LP, care detine participatia majoritara in cadrul Chrysler.

„GM a analizat in ultima perioada posibilitatea de a se alia cu un alt producator auto pentru a face fata situatiei dificile de pe pietele auto din intreaga lume”, au declarat reprezentantii General Motors. „Cu toate ca o astfel de achizitie ar putea sa aduca o serie de beneficii, compania a luat decizia de a se concentra in acest moment pe mentinerea lichiditatii pentru a putea supravietui”, au mai adaugat acestia.

Imediat dupa retragerea GM din discutiile pentru achizitia Chrysler, au aparut zvonuri conform carora Ceberus Capital Management a demarat deja negocieri cu producatorul auto Hyundai. Mai mult chiar, se pare ca fondul de investitii are in plan sa reporneasca discutiile cu Grupul Renault-Nissan.

Pe de alta parte insa, Hyundai a negat ca este interesata de preluarea Chrysler si a negat existenta unor discutii pe aceasta tema cu Ceberus Capital Management. Mai mult, oficialii Hyundai au declarat ca se aseaxa pe largirea productiei si nu au au capacitatea necesara pentru a face achizitii.

Sursa: CarScoop