Liviu Dragnea are nevoie disperată să fie modificate Codurile Penale. Cine se împotrivește sau are rețineri este imediat înlăturat. Săptămâna trecută, Tudorel Toader a fost eliminat pentru că nu a urmat instrucțiunile liderului PSD. O nouă victimă ar urma să fie șeful Secretariatului General al Guvernului, Toni Greblă. Motivul: acesta ar avea rețineri în promovarea unui OUG care să modifice Codurile Penale. Potrivit jurnaliștilor de la G4media, înlocuirea ar putea să se producă odată cu restructurarea guvernului, dacă PSD va decide să facă acest pas.

Dragnea ar vrea să pună în loc un fidel din rândul parlamentarilor, dar pentru acest lucru ar trebui să schimbe legea de organizare a Guvernului. „Pentru a-l schimba însă pe Greblă cu unul dintre parlamentarii apropiați liderului PSD, Dragnea intenționează să includă funcția de șef al SGG în rândul miniștrilor. În acest fel, ar evita incompatibilitatea care le interzice în prezent parlamentarilor să dețină orice funcție de autoritate, cu excepția celei de ministru”, a susținut sursa citată.

Numele celui care ar urma să vină în locul lui Greblă nu este încă cunoscut. Cert este, încă, că potrivit legii privind organizarea și funcționarea Guvernului și a ministerelor, șeful SGG este numit de primul-ministru. Asta înseamnă că șeful SGG nu face parte în prezent din Guvern, în sens juridic. Includerea șefului SGG în rândul miniștrilor presupune schimbarea procedurii de numire, prin semnarea decretului de către președinte și depunerea jurământului la Cotroceni.

Greblă a fost senator PSD și judecător la Curtea Constituțională. Liderul PSD a luat în calcul încă de anul trecut promovarea unei OUG de către Secretariatul General al Guvernului în cazul în care ministerul justiției refuză să o facă.