Pierson a apărut sâmbătă la CNN pentru a apăra declaraţiile lui Donald Trump, potrivit cărora preşedintele Obama este "fondatorul" grupării teroriste Stat Islamic. Pierson şi-a pledat cazul recurgând la un nou fals, şi anume că Obama este cel care a declanşat războiul din Afganistan. "Amintiţi-vă, pe vremea aceea nici măcar nu eram în Afganistan. Barack Obama a intrat în Afganistan, creând o altă problemă", a spus ea.

Gazda emisiunii de la CNN, prezentatorul Victor Blackwell, a sesizat eroarea şi a întrebat-o dacă ea crede sincer ceea ce a spus. "Deci spuneţi că Barack Obama a implicat ţara în Afganistan post-2009?" Afganistanul "este războiul lui Obama", a insistat Pierson.

Apoi, Blackwell a declarat că, "de dragul unei informări corecte", vrea să continue să expună faptele aşa cum s-au întâmplat ele cu adevărat. Însă Pierson nu s-a lăsat cu una cu două şi a continuat să susţină că "Stat Islamic a apărut din tabăra de război a lui Obama", fără să se obosească să explice ce anume dorea să spună. În cele din urmă, Blackwell i-a curmat suferinţa, informând-o că: "Preşedintele (George W.) Bush a fost cel care a implicat ţara în Afganistan".

Războiul din Afganistan a început în 2001, după atacurile din 11 septembrie din SUA, cu peste şapte ani înainte ca Barack Obama să devină preşedinte. Incidentul a dus la apariţia hashtagului #KatrinaPiersonHistory, devenit popular la nivel global. Sub acest hashtag, utilizatorii de Twitter s-au întrecut în glume, spunând de pildă că, de fapt, nu activistul politic Martin Luther King Jr. a fost cel care a scris faimosul discurs "I Have a Dream", ci nimeni altul decât fostul moderator american de radio şi de televiziune Larry King sau că Obama este de vină pentru destrămarea formaţiei Beatles.

Utilizatorii de Twitter pun pe seama lui Obama şi alte "fapte istorice", cum ar fi că Moise a primit 15 porunci, dar Obama s-a opus prin veto la cinci dintre ele sau că preşedintele democrat i-a sunat pe toţi hangiii şi le-a spus să nu închirieze pentru Fecioara Maria şi Iosif din Nazaret.

Obama mai este "acuzat" de utilizatorii de Twitter că vrea să confişte armele americanilor pentru a le înlocui cu săbii uşoare, dar şi că l-a împuşcat nu doar pe şerif, ci şi pe adjunctul acestuia – într-o referire la faimoasa piesă a lui Bob Marley, "I Shot the Sheriff", în care cantautorul jamaican "recunoştea" că l-a împuşcat pe şerif, dar nu şi pe secundul acestuia.

"Popularitatea lui Obama a intrat în picaj atunci când l-a demis pe generalul McArthur în plin Război Coreean ", "Obama a cedat Canalul Panama pe care Ronald Reagan l-a construit cu propriile mâini", "Politica ineptă a lui Obama le-a permis teroriştilor să captureze Bastilia şi să răstoarne guvernarea franceză", "Obama a provocat dezastrul nuclear de la Cernobâl din 1986", "Al doilea război mondial este războiul lui Obama. El a atacat Pearl Harbor" sau "Sunt sigur că John Wilkes Booth (asasinul preşedintelui american Abraham Lincoln – n.r.) este o anagramă a numelui lui Obama, cel care l-a împuşcat de fapt pe Lincoln" sunt doar câteva dintre "faptele istorice adevărate" pe care internauţii i le oferă lui Pierson pentru a le folosi în declaraţiile ei.

Tot Obama este "vinovat" şi pentru incendiul din Atlanta din 1865, din timpul Războiului de secesiune, pentru că ar fi încercat să-şi aprindă o ţigară cu marihuana. În plus, Obama ştie unde se află Jimmy Hoffa, susţin în glumă utilizatorii de Twitter, referindu-se la puternicul şi controversatul sindicalist american dispărut fără urmă în 1975. Iar sub o captură video din faimosul film Titanic cu Leonardo di Caprio şi Kate Winslet, apare următorul tweet: Obama era sub apă, desprinzând unul câte unul degetele cu care Jack (personajul interpretat de Di Caprio) încerca să se agaţe de barca de salvare. AGERPRES