Dumitru Dragomir ar fi cumpărat un teren obținut ilegal

Informația momentului despre Dumitru Dragomir! Fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal ar fi cumpărat, fără să știe detaliile de obținere, un teren pus în vânzare de către samsarii de terenuri din zone bune ale Capitalei.

Aceștia au fost, recent, săltați de către DNA pentru fapte de fals în acte și alte infracțiuni de mare corupție, au declarat surse judiciare pentru stiripesurse.ro.

Aceleași surse au mai spus că una dintre pistele anchetatorilor s-ar îndrepta către un teren din Capitală. Acesta ar fi fost deținut și vândut cu acte false de către samsarii ridicați de DNA. Iar acest teren ar aparține, sau a aparținut la un moment dat, lui Dumitru Dragomir.

În acest moment, sursele citate nu pot oferi mai multe informații, deoarece ancheta este una vastă. Procurorii au verificat modalitatea de intrare în posesie a acestor samsari de terenuri în cazul a peste 20 de imobile din Capitală.

În dosar sunt vizați, totodată, și notari. Procurorii DNA au cerut, așadar, Curții de Apel București arestare preventivă pentru 30 de zile a trei dintre samsarii din gruparea infracțională.

Unul dintre inculpați este Florin Bogdan

Printre inculpați se numără și Florin Bogdan, inspector în cadrul Direcției Generale de Impozite și Taxe Locale (D.G.I.T.L.) Sectorului 1. În cazul lui și al altor șase persoane, procurorii au luat măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, pentru abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Instanța de fond a emis mandate de arestare preventivă pentru cei trei. Ancheta continuă cu identificarea tuturor terenurilor și a situațiilor juridice reale ale acestora.

Potrivit surselor judiciare, cei trei arestați în acest dosar ar fi persoane apropiate de interlopi din Capitală. Mai exact, ar fi vorba despre Cristian Valentin Gheorghe, Emanuel Nicușor Gheorghe și Gheorghe Ana Maria.

Sursele citate spun că legătura celor trei cu Dumitru Dragomir ar fi fost un alt inculpat. Se pare că acesta era în strânsă legătură cu Emanuel Nicușor Gheorghe, cu scopul de a obține de imobile pentru sine. Scopul ulterior era obținerea de sume de bani din vânzarea lor.

Inculpatul avea, totodată, rolul de a identifica și de a da ”ponturi” privind existența unor terenuri abandonate ori fără moștenitori, în zona lacului Herăstrău. Acesta locuiește în zona respectivă de foarte mult timp.

Cum a obținut Dumitru Dragomir terenul respectiv

De asemenea, inculpatul, prin prisma prieteniei cu Dumitru Dragomir, a asigurat vânzarea unui teren la un preț avantajos către firma deținută de fostul președinte al LPF. Pe terenul respectiv s-a construit un ansamblu de locuințe de lux.

Sursele mai menționează că pe perioada cercetărilor, acest inculpat s-a aflat în legătură cu Emanuel Nicușor Gheorghe chiar și anul în 2022. Atunci, ei ar fi discutat ce terenuri pot obține pe nedrept.

Ar fi vorbit, totodată, despre o vulnerabilitate. Mai exact, una din persoanele care avea cunoștință de caracterul infracțional al acțiunilor desfășurate ar fi anunțat organele judiciare.