'Din păcate, Bursa de Valori Bucureşti a beneficiat de performanţele economice recente ale României într-o măsură mult mai mică decât piaţa de obligaţiuni emise de guvernul local. Ca atare, în cazul în care schimbarea de guvern s-ar desfăşura în mod dezorganizat sau ar conduce la alegeri anticipate fără vreun favorit clar, m-aş aştepta ca majoritatea capitalurilor speculative să plece tot de pe piaţa de obligaţiuni', a adăugat Ovidiu Dumitrescu.

Directorul general adjunct al firmei de brokeraj Tradeville a precizat că nu se aşteaptă la un efect negativ accentuat în ceea ce priveşte bursa locală ci, mai degrabă, la o limitare a potenţialului de creştere.

'Sigur că şi investitorii pe bursă şi-ar putea dori să îşi protejeze o parte din capitalurile investite, însă creşterile de anul acesta au fost, cu câteva excepţii, destul de slabe. Abia în ultimele câteva săptămâni s-a putut nota o oarecare efervescenţă pe Bursa de la Bucureşti. Prin urmare, nu văd un efect negativ accentuat în ceea ce priveşte bursa locală ci, mai degrabă, o limitare a potenţialului de creştere', a subliniat Dumitrescu.AGERPRES