Moment istoric în România! Dragoş Anastasiu, proprietar al unui resort din Delta Dunării şi membru în conducerea asociaţiei neguvernamentale Eco Delta Dunării, numește drept un moment istoric pentru țara noastră decizia USR PLUS de a transparentiza şi depolitiza procesul de numire a guvernatorului Rezervaţiei.

De asemenea, acesta a subliniat sâmbătă, 16 ianuarie, că speră ca procesul respectiv să fie replicat şi pentru alte roluri importante din conducerea statului român.

Moment istoric în România

„Mi se pare că este un moment istoric. Faptul că nişte partide politice, o alianţă renunţă la tot ceea ce noi toţi am numit de-a lungul timpul ‘goana după funcţii’, cumva de înţeles pentru că scopul oricărui politician este să ajungă într-o funcţie să poată influenţa direct, iar această alianţă pune un astfel de rol în dezbatere publică şi nominalizează un simbol al României ca şi coordonator al grupului care să vină cu propuneri, mi se pare că trăiesc un vis frumos. Îmi doresc lucrul acesta şi pentru alte roluri importante din conducerea statului român”, a declarat omul de afaceri pentru Agerpres.

Dragoş Anastasiu este de părere că viitorul guvernator al Rezervaţiei trebuie să fie atât un bun manager, cât şi un om cu atitudine şi curaj.

„Există un model ideal pe care probabil nu-l va găsi nimeni. Trebuie să existe o combinaţie fericită între capabilităţi manageriale solide, curaj, fiindcă este nevoie de mult curaj acolo pentru a scoate pe masă ceva gunoi adunat de-a lungul timpului sub preş, e nevoie de cunoştinţe profunde de protecţie a mediului şi, dacă vreţi, spirit antreprenorial economic, fiindcă eu cred că Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) trebuie să fie o instituţie care protejează în acelaşi grad şi oamenii, şi mediul.

A găsi balanţa între aceste nevoi necesită cunoştinţe manageriale, curaj, cunoştinţe de mediu şi economice. E complicat să găsim o asemenea combinaţie, dar cred că aceste capabilităţi manageriale şi atitudinea sunt peste celelalte care se pot învăţa şi pentru care există specialişti în ARBDD. Dacă va fi găsit un manager cu atitudine şi curaj, va fi excepţional pentru Delta Dunării”, a adăugat proprietarul de resort, conform sursei menționate.

Cât va dura procesul de selecţie a viitorului guvernator

Antreprenorul a completat că se aşteaptă ca procesul de selecţie a viitorului guvernator să dureze şase săptămâni.

„Faptul că mediul de afaceri, organizaţii neguvernamentale, stakeholderi îşi pun mintea la contribuţie pentru a alege nu pe cel mai destoinic om de partid, ci pe cel mai bun om din România, mi se pare că trăim ceva senzaţional.

Eu sper că în maximum şase săptămâni un astfel de proces să fie încununat cu un short-list de trei, două sau patru nume. Dacă actualul guvernator va fi pe listă, pentru noi va fi o mare bucurie să ştim că a câştigat cel mai bun”, a conchis acesta.