“ Îl știu pe Adi Țuțuianu de mulți ani. Este prietenul meu, mai ales că județele noastre sunt vecine și am colaborat extraordinar de bine”, spunea baronul de Giurgiu, Niculae Bădălău, cu o mână după gâtul prietenului său, baronul de Dâmbovița.

Era momentul în care mai mulți PSD-iști, printre care și Bădălău, semnau o scrisoare împotriva lui Liviu Dragnea, președintele partidului. Paul Stănescu, Adrian Țuțuianu, Marian Neacșu, și alții cereau ca Dragnea să cedeze conducerea.

La doar câteva zile, același Bădălău avea să își schimbe poziția, pe un tipar deja consacrat și să “trădeze trădarea”. Țuțuianu și Neacșu au fost excluși din PSD, Paul Stănescu avea să își piardă poziția de vicepremier și ministru al dezvoltării regionale, doar Bădălău va fi recompensat și va primi primi portofoliul Ministerului Economiei, un domeniu cu care nu are nici în clin nici în mânecă.

Pentru că baronul de Giurgiu este, la bază, un subinginer cu rare prezențe la Politehnică, după cum spun unii, dar și un fost condamnat penal pentru furtul câtorva saci cu grâu.

Dar același Nicuale Bădălău este și jurist și doctor. Iar acest lucru îl datorează prietenului său Adrian Țuțuianu, cel care, după ce a înjurat partidul a fost exclus de Dragnea și acuzat inclusiv de legături cu ceea ce PSD-iștii numesc “statul paralel”.  Țuțuianu a fost, poate, omul pe care Dragnea l-a dorit cel mai mult în afara partidului, și nu a făcut un secret din asta.

 

Făcut jurist și doctor de prietenul Țuțuianu, de la Târgoviște

Pentru  oamenii din politica giurgiuveană, faptul că Universitatea Valahia, din  Târgoviște, este o excelentă cale de a obține diplome fără prea mult efort nu mai este un secret încă din anii 2000.

Școala, controlată mai tot timpul de oameni din PSD, a creat mulți absolvenți de facultate și chiar doctori, din Giurgiu.

 

Printre ei, spun sursele capital, și Niculae Bădălău, care, la 48 de ani a devenit din subinginer, licențiat în drept și, puțin mai târziu, doctor în administrație publică și economie. Totul se întâmpla în 2014, spun sursele noastre, sub atenta coordonare a lui Adrian Țuțuianu, prietenul lui Niculae Bădălău.

​​Niculae Bădălău (58 de ani), senator PSD de Giurgiu și președinte PSD Giurgiu, este un personaj foarte controversat, care, în ultima perioadă, s-a remarcat prin jocul dublu făcut în cadrul disputelor din partid, notează Hotnews, într-o amplă analiză a istoriei baronului de Giurgiu.

 În urmă cu câțiva ani a fost cercetat pentru spălare de bani și fals în declarații, însă acuzațiile nu au fost dovedite. În 1988 a fost condamnat la un an de închisoare după ce ar fi furat patru saci de grâu, însă ar fi beneficiat de grațiere, potrivit Antenei 3. Firmele controlate de fiul său au numeroase contracte cu statul, dar și contract pentru o finanțare din fonduri europene cu Ministerul Economiei.