Proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.6/2016 privind unele măsuri pentru punerea în executare a mandatelor de supraveghere tehnică dispuse în procesul penal se află pe ordinea de zi a şedinţei de marţi a Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor.

Proiectul, adoptat deja tacit de Senat, se află pe ordinea de zi a Comisiei juridice a Camerei – care este for decizional – la poziţia a 4-a. Are aviz negativ de la Comisia pentru drepturile omului şi avize favorabile de la Comisia de apărare şi de la Comisia de muncă.

Liviu Dragnea anunţa în 10 septembrie că „cel târziu săptămâna viitoare”, Ordonanţa Guvernului Cioloş privind mandatele de supraveghere tehnică „va fi picată” în Cameră.

„Cel mai tărziu săptămâna viitoare, Ordonanţa respectivă (OUG nr. 6/2016 – n.r.) va fi picată în Camera Deputaţilor. Nu numai atât, lucrăm acum în legea de respingere a Ordonanţei să punem şi ceea ce trebuie să se întâmple cu efectele pe care le-a produs”, a spus Dragnea.

Referitor la această ordonanţă, ministrul Justiţiei Tudorel Toader a declarat în 11 septembrie că Guvernul Cioloş a primit aviz de la Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT)  în aceeaşi zi în care l-a cerut, adoptând Ordonanţa la două zile după iniţierea ei fără avizul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), ci doar cu avizele date de CSAT, dar şi de SRI. El a spus că, deşi avizul CSM este consultativ, el trebuie cerut, însă trebuie acordat şi timp de analiză şi dezbatere a membrilor Consiliului. Toader a precizat că în Parlament se află un proiect de lege care analizează această ordonanţă, iar dacă ea va fi respinsă, toate probele administrate în baza echipelor mixte vor fi revizuite.

Citiți mai mult pe news.ro


Te-ar putea interesa și: