Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că noile propuneri pentru ministerele Dezvoltării şi Transporturilor vor fi stabilite în cursul zilei de marţi, într-o şedinţă a Comitetului Executiv Naţional al partidului.

Acesta a precizat că a discutat cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, soluţiile în cazul în care se depăşeşte interimatul de 45 de zile la aceste ministere, iar şeful statului întârzie numirea noilor persoane nominalizate, informează Agerpres.

„Am discutat cu domnul Toader, de fapt mi-a adus răspunsul la o întrebare pe care i-am pus-o şi eu, i-a pus-o şi doamna prim-ministru – ce se întâmplă dacă se depăşeşte interimatul de 45 de zile la un minister şi mi-a adus şi o decizie a Curţii şi o analiză a dumnealui în care Guvernul ar şti ce ar avea de făcut dacă cumva preşedintele Iohannis o să întârzie numirea celorlalţi doi pe care o să-i transmită doamna prim-ministru mâine seară. (…) Să ajungem acolo şi o să vă spun ce se va întâmpla. Nu vreau să-i dau idei lui Iohannis, pentru că oricum nu are nicio idee bună. Mâine seară o să avem Comitetul Executiv Naţional la ora 17,00. Punctul principal îl reprezintă propunerile de miniştri cu care va veni doamna prim-ministru, o să le adoptăm mâine.”, a precizat Dragnea, la Parlament.

Întrebat dacă premierul Dăncilă trebuie să aibă o discuţie cu preşedintele Iohannis înainte de transmiterea noilor propuneri, Dragnea a menţionat: „Nu sunt consilierul niciunuia, nu mă mai întrebaţi pe mine pentru că nu sunt consilierul nici al doamnei prim-ministru, nici al preşedintelui Iohannis, nu ştiu ce va face doamna prim-ministru.” „Înainte de CEx nu poate să aibă discuţie, după părerea mea, trebuie să discute eventual după vot. (…) Eu ştiu că doamna prim-ministru a şi sunat de multe ori, a şi trimis de foarte multe ori adrese, din ce am înţeles eu, de acolo nu mai vin adrese semnate de preşedinte, ci de şefa protocolului.”, a adăugat Dragnea.