Fiul lui Liviu Dragnea a cumpărat porci și nu i-a mai plătit. Motiv pentru care, compania germană Schweinemast Brader GMBH, specializată în domeniul zootehnic, a cerut insolvența firmei deținute de Valentin Dragnea. Aceasta se numește Ferma Salcia. Pe data 15 octombrie dosarul s-a mutat la Curtea de Apel după ce o instanță din Teleorman le-a respins cererea, după cum rezultă din portalul instanțelor.

Potrivit G4media, avocatul care reprezintă firma germană, Ionuț Călin, a susținut că datoria fermei Salcia către Schweinemast Brader GMBH se ridică la 221.000 de euro, plus penalități de un milion de euro.

Sursa citatră menționează că societatea din Germania a vândut purcei fermei de porci din Teleorman condusă de familia Dragnea, însă avocații Schweinemast susțin că societatea controlată de Dragnea jr nu a mai plătit animalele, invocând probleme economice legate de pesta porcină africană.

„Este vorba de o datorie constând din faptul că s-au livrat purcei care apoi nu au mai fost plătiți. Pe lângă această sumă de 221.000 de euro mai este vorba și de o penalitate de un milion de euro. Pe noi ne interesa în primul rând să recuperăm datoria principală, dar Ferma Salcia ne-a ignorat total. Am fost în fermă că să luam porcii, aveam garanție pe purcei dar aceștia nu mai erau. Erau tăiați și vânduți, deși acest lucru nu se putea conform garanției”, ne-a mai precizat avocatul Ionuț Călin.

Compania din Germania a încercat încă din primăvară să recupereze debitul de la Ferma Salcia, societate cerând încă de atunci insolvența pentru a-și recupera datoria de la Dragnea jr. Informația a fost semnalată la vremea respectivă de site-ul Supervizor.ro

Tribunalul Teleorman a respins în luna mai acțiunea civilă, așa că avocații celor de la Schweinemast Brader GMBH au cerut apel, proces care se va judeca acum la Curtea de Apel București. ”Nu am nicio explicație logică pentru care nu s-a început insolvența în Teleorman, în condițiile în care datoria este evidentă, iar porcii nu mai sunt în fermă”, ne-a declarat avocatul Ionuț Călin.

Valentin Dragnea a ieșit din acționariatul de la Ferma Salcia în luna aprilie. Acțiunile sunt acum la Ilie Liviu Dragne, un consătean al lui Liviu Dragnea, ambii s-au născut și crescut în Gratia.

DNA consideră în anchetele care îl vizează pe Liviu Dragnea că Ilie Liviu Dragne este un paravan folosit de fostul lider PSD pentru a-și ascunde afacerile. Ilie Liviu Dragnea deține acum 98,9% din acțiunile de la Ferma Salcia SA, iar Valentin Tianu, un alt apropiat al familiei Dragnea, are restul de 1,1%.