Liviu Dragnea insistă că președintele Klaus Iohannis are o obsesie în ceea ce-l privește. „Face absolut orice, activează toate structurile pe care le poate activa ca eu ori să dispar, ori să nu mai fiu la PSD, ori să intru în pușcărie. Asta este singura lui obsesie. El crede că, dacă eu nu mai exist, ia al doilea mandat fără probleme. Mie nu îmi e frică să mă confrunt cu Iohannis”, a spus liderul PSD, referindu-se la o eventuală confruntare la prezidențiale. „Eu ştiu că se teme să candidez şi nu de acum. Iohannis nu e greu de bătut, nu a făcut nimic patru ani şi jumătate. Nu a făcut decât rău. Blocaje, blocaje, blocaje. Am citit ieri sau azi că, pe Facebook, a început să i se spună „Blocanis”. Lumea a început să simtă lucrul ăsta. Cu ce vrea să rămână în istorie, în afară de relele făcute, minciunile permanente, incitarea la ură, la proteste?”, a continuat liderul PSD.

Dragnea a vorbit și despre momentul în care s-a vorbit despre suspendarea șefului statului. „Colegii de la ALDE niciodată nu au fost de acord să îl suspende pe Iohannis. Până la urmă e și o chestiune aritmetică. Doar în Senat avem majoritate singuri”, a comentat Dragnea.

Potrivit liderului PSD, la ultima sau penultima întâlnire cu colegii de la PSD și cei de la ALDE, când se discuta despre OUG 114. „era atmosfera foarte bună și ne uitam pe știri: tensiuni în coaliție, se ceartă Dragnea cu Tăriceanu”.

„Nu sunt tensiuni în coaliție. Slavă Domnului, nu am avut tensiuni în coaliție. Ultimii doi ani nu au fost ani ușori, cu mult eprovocări, manipulări, dezinformări și am funcționat. Contribuția noastră în coaliție e mai mare, dar și contribuția ALDE este esențială”, a punctat Dragnea.

El a vorbit și despre remanierea guvernamentală. Liderul PSD a confirmat acest aspect, spunând că se va produce pentru că două colege trebuie să plece din guvern (Rovana Plumb și Natalia Intotero, care candidează la europarlamentare – n.r.). „Trebuie să părăsească Guvernul până începe campania electorală”.