Am vorbit cu dl. ministru al Sănătății și mi-a dat vești foarte bune. A trimis o scrisoare președintelui Eurotransplant și a obținut acordul pentru a prelungi colaborarea cu Agenția Națională de Transplant (ANT), dar și promisiunea de a găsi sprijin pentru pacienții care au nevoie de transplant pulmonar”, a afirmat Liviu Dragnea, citat de Agerpres.

Întrebat dacă în continuare transplanturile pentru pacienții români se vor efectua în Austria, el a spus că „rămâne în continuare colaborarea”.

„ANT a efectuat o evaluare a Spitalului Sf. Maria și a remis un raport din care rezultă fără echivoc că se îndeplinesc condițiile de acreditare în vederea includerii în Programul național de transplant pulmonar. S-a discutat cu dr Igor Tudorache, care și-a reconfirmat disponibilitatea de a reveni în România să efectueze transplant pulmonar pentru pacienții români”, a mai spus Liviu Dragnea. În context, președintele PSD a menționat, de asemenea, că „zilele acestea” vor începe operațiile de transplant pulmonar în spitalul bucureștean.