Exploziile din Crevedia – noi informații date publicității de anchetatori privind înregistrările video

Exploziile din Crevedia au provocat o adevărată tragedie, iar ancheta continuă. Potrivit jurnaliștilor Antena 3, anchetatorii sunt la un pas de a obține înregistrări video ale evenimentului tragic de sâmbătă.

Dragoș Boța, jurnalist Antena 3 CNN, a anunțat că anchetatorii au descoperit luni, 28 august, un DVR pe care sunt stocate înregistrările camerelor de supraveghere din perimetrul stației.

„Ieri, anchetatorii au reușit un pas important, ajungând până aproape de epicentrul exploziei și s-a reușit, din informațiile pe care le avem, să se recupereze un DVR unde sunt stocate toate înregistrările de la camerele de supraveghere din acel perimetru. Aceasta ar fi vestea bună”.

Din păcate, înregistrările au fost deteriorate de incendiu. Cu toate acestea, autoritățile lucrează pentru recuperarea lor.

„Vestea mai puțin bună este că acest aparat, din cauza exploziilor, nu se află în cele mai bune condiții iar acum este o chestiune ”de noroc” ca tehnicienii instituțiilor care se ocupă de recuperarea și analizarea acestor dispozitive să poată să recupereze imaginile care ar putea face lumină. Pentru că, repet, este vorba despre DVR-ul care a stocat imaginile de supraveghere din acea incintă”, a precizat jurnalistul Antena 3.

Înregistrarea ar avea o capacitate de stocare de 24 de ore, declară jurnalistul.

„În acest moment, conform surselor judiciare cu care am discutat, se lucrează foarte intens în anchetă pentru a se stabili ce s-a întâmplat. Pentru că ieri au apărut tot felul de variante, inclusiv aceea că acolo s-ar fi amestecat GPL. Nu există în momentul de față o certitudine pentru că anchetatorii trebuie să facă toată cercetarea la fața locului în detaliu”, a explicat Dragoș Boța.

explozie crevedia
SURSA FOTO: ISU

Anchetatorii nu pot cerceta locul tragediei

Situația nu permite încă desfășurarea anchetei tradiționale. Pompierii sunt în continuare la fața locului, gestionând situația cu cisterna rămasă intactă dar plină de gaz. De asemenea, specialiștii de la INSEMEX Petroșani, Institutul de cercetare minieră și protecție antiexplozivă, sunt implicați în investigații la locul dezastrului.

Aceștia au adunat probe de laborator iar rezultatele sunt așteptate în 3 luni.

Perimetrul de siguranță este păzit în prezent în permanență. Cei 3.000 de locuitori evacuați nu au încă permisiunea de a se întoarce la casele lor. Se vehiculează ideea că totul ar fi pornit de la o țigară aprinsă. Reprezentanții firmei au avut o primă reacție. Cei doi patroni se declară mâhniți și „cu prioritate preocupați în aceste zile de situația victimelor”, potrivit Antena 3.