Raed Arafat a vorbit despre prostestul din Piața Victoriei, care este de fapt „sfidare” pentru lucrurile care s-au făcut în ultimele luni și totodată, o „sfidare” a regulilor pentru combaterea virusului ucigaș.

„Noi, prin acest lucru, de fapt, sfidăm tot ce s-a făcut în ultimele două luni. Așa că o să vedem acum, deci, care vor fi măsurile și ce se va întâmpla.

Dar, pentru cei care participă la acest protest, să înțeleagă că modul în care am vazut ieri că se desfășoară și modul în care ei chiar sfidează toate regulile în privința combaterii COVID-ului și am început să aud și vorbe despre vaccinare, că nouă nu ne trebuie vaccinare, încă nu a apărut vaccinul anti-COVID, dar vine perioada iernii, vine perioada toamnei, va intra și gripa sezonieră”, a spus Raed Arafat.

Alte două boli amenință țara

Totodată, șeful DSU a atras atenția că în următoarea perioadă două boli vor amenința populația României.  Este vorba despre gripa sezoniera și despre coronavirus. Potrivit lui Raed Arafat, o soluție pentru a evita situații grave ar fi vaccinarea.

„Vom avea şi COVID şi gripă sezonieră.

Dacă nu ne vaccinăm împotriva gripei sezoniere, o să avem o problemă foarte mare, vom avea două boli care amândouă ucid şi una dintre ele poate fi prevenită, și controlată prin vaccin, și normal este să se facă chiar o campanie de vaccinare mult mai amplă decât până acum, dacă vrem să limităm măcar una dintre cele două boli și unul dintre cele două virusuri să nu se răspândească”, a adăugat șeful DSU.