Doru Voicu a fost ales de majoritatea membrilor în funcţia de Chairman al Consiliului Directoral RPIA în cadrul primei întruniri anuale a Romanian Photovoltaic Industry Association, unde s-a prezentat  de asemenea bilanţul anual şi rezoluţiile pentru anul 2013.  “Desemnarea unui reprezentant al consiliului de directori a fost un pas firesc pentru RPIA, care se află într-o evoluţie încurajatoare pe piaţă, la numai un an de la înfiinţare. Această titulatură presupune un angajament puternic faţă de valorile şi iniţiativa RPIA, şi o viziune capabilă să susţină obiectivele asociaţiei pe piaţa romanească. În acest demers, Doru Voicu reprezintă un sprijin de mare valoare”, a declarat Ciprian Glodeanu, preşedinte şi membru fondator RPIA.
Doru Voicu are un un nivel ridicat de expertiză şi înţelegere a pieţei fotovoltaice, se menţionează într-un comunicat al Asociaţiei.
În perioada 2010-2011, Doru Voicu a fost consilier în cadrul Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, ocupând anterior funcţii de conducere în domeniul energetic, exercitate în cadrul Electrica SA, CEZ România şi Icemenerg.
Romanian Photovoltaic Industry Association, a luat fiinţă în martie 2012, fiind rezultatul unui demers de informare şi susţinere a pieţei energiei regenerabile din România şi în special a celei fotovlotaice.
Romanian Photovoltaic Industry Association (RPIA) şi-a propus încă de la înfiinţare să fie o asociaţie conectată cu realitatiile de business, care se implică activ în procesele de elaborare a actelor normative cu impact asupra pieţei de regenerabile din România şi, în special, în cea fotovoltaică, pe care o reprezintă. În prezent, RPIA are peste 40 de membrii.
Autorităţile statului direct implicate în sectorul energetic au confirmat pentru Capital că România va continua să fie, în următorii ani, o țară atrăgătoare pentru cei care vor să facă investiţii în domeniul energiilor regenerabile. Acum vedeta incontestabilă este energia solară, după ce eolianul a reprezentat timp de mai mulţi ani sectorul cel mai atractiv al României, peste 2,5 miliarde de euro fiind investite până acum în parcuri eoliene.

Mai multe detalii despre investiţiile în parcuri fotovoltaice puteţi găsi începând de astăzi în suplimentul "ENERGIA VIITORULUI", distribuit gratuit împreună cu revista CAPITAL.