Donald Trump are soluții de pace

Într-o emisiune a postului NBC, Donald Trump a susținut că autoritățile de la Kiev ar fi putut evita pierderea a sute de mii de vieți omenești. Ele ar fi trebuit să cedeze în fața lui Putin. Trump vrea să devină, din nou, candidatul republicanilor la președinție. Fostul președinte a declarat că s-ar fi putut ajunge la o înțelegere între Rusia și Ucraina.

El a promis că, în calitate de președinte al SUA, ar pune imediat capăt războiului. Aceste durează de un an și șapte luni.

„Ar fi fost mai ușor dacă nu ar fi început războiul. Și am fi avut sute de mii de oameni în viață. Au fost anumite părți din Crimeea Și alte părți ale țării despre care o mulțime de oameni se așteptau să se întâmple.

Ar fi putut face o înțelegere. O înțelegere în care să fie mai puțin teritoriu, în acest moment. Decât cel pe care Rusia l-a luat deja. O înțelegere în care nimeni nu a fost ucis.

Nu a fost nimeni mai dur decât mine cu Rusia. Și, totuși, m-am înțeles cu Putin. M-am înțeles foarte bine cu el. Și acesta este un lucru bun, nu un lucru rău.

El are 1.700 de rachete nucleare. Și noi la fel. Să te înțelegi este bine. Dar m-am înțeles prin forță. Și războiul nu s-ar fi întâmplat niciodată. Acum, ce s-a întâmplat este atât de rău încât prețul petrolului este atât de mare. Încât este greu să îl oprești”, a spus Trump, duminică.

Se menține primul la republicani

Cu patru dosare penale în instanță, Donald Trump se menține pe primul loc în cursa pentru nominalizarea republicană la președinție.

Trump a fost menționat recent de președintele rus într-un comentariu. Pe seama insistenței cu care politicianul republican susține că, dacă ar fi președinte, ar pune capăt războiului din Ucraina în 24 de ore.

La Forumul Economic Estic defășurat al Vladivostok, Putin a menționat că e la curent cu faptul că Trump spune că va rezolva inclusiv criza din Ucraina.

„Nu putem decât să ne ne simțim fericiți cu privire la asta”, a spus liderul de la Kremlin.

Vladimir Putin a mai adăugat că dosarele penale deschise pe numele fostului președinte american sunt o dovadă de „persecuție politică”. Și demonstrează „putreziciunea” sistemului politic american.