Discursul lui Trump, lăudat prin ovații

„Aşa cum ştie toată lumea, familia mea, marea noastră ţară şi preşedintele vostru au fost puşi să treacă printr-un teribil supliciu de unii oameni foarte necinstiţi şi corupţi”, a spus Trump după ce a primit ovaţii îndelungi.

„Ei au făcut tot posibilul să ne distrugă – şi, prin aceasta, au rănit foarte rău naţiunea noastră. Ei ştiu că ceea ce fac este greşit, dar se pun pe ei înşişi mult înaintea măreţei noastre ţări”, a mai afirmat preşedintele.

Donald Trump beneficiază de un sprijin puternic față de opoziție

Donald Trump, care candidează pentru realegere pe 3 noiembrie, beneficiază de un sprijin puternic din partea creştinilor evanghelici şi a catolicilor conservatori.

El i-a acuzat pe unii dintre adversarii săi că şi-au invocat credinţa religioasă în timpul bătăliei din Congres. Trump nu a menţionat totuşi niciun nume în mod direct.

Rugăciune și deșertăciune

Preşedinta democrată a Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, o catolică, care a iniţiat în septembrie ancheta în vederea destituirii lui Trump, a declarat în decembrie că nu îl urăşte pe acesta şi că se roagă pentru el.

Senatorul republican Mitt Romney, un mormon, a invocat credinţa religioasă atunci când a votat miercuri pentru demiterea lui Trump pentru abuz de putere.

Niciun democrat nu a votat pentru achitare.

Credința ca justificare pentru decizii greșite

„Nu-mi plac oamenii care îşi folosesc credinţa ca justificare pentru a face ceea ce ei ştiu că este greşit. Nu-mi plac nici oamenii care spun ‘Mă rog pentru tine’, atunci când ştiu că nu este aşa”, a mai spus Trump.

La intrarea în sală, preşedintele zâmbea şi ţinea în mână un exemplar din USA Today care titra cu litere mari ‘ACHITAT‘. El a evitat să o salute pe Nancy Pelosi.

Donald Trump urmează să facă joi, la prânz (17.00 GMT), o declaraţie publică de la Casa Albă cu privire la achitarea sa.