Donald Trump are o nouă mare problemă. Totul s-a aflat deja. Principalul responsabil pentru controlul imigraţiei din cadrul administraţiei preşedintelui american Donald Trump a anunţat că se retrage din funcţie, relatează Reuters.

Lovitură dură pentru Donald Trump

Matthew Albence, director interimar al administraţiei SUA pentru Imigraţie şi Vămi (ICE), a explicat într-o declaraţie că planul său de a se retrage din această poziţie a intrat în prelungiri din cauza pandemiei cu noul coronavirus.

Pandemia a creat provocări pentru activităţile ICE atât în teren cât şi în centrele de detenţie pentru migranţi, unde au fost testaţi pozitiv aproape 4000 de migranţi.

Departamentul pentru securitate naţională – ministerul de interne al SUA şi agenţia-mamă a ICE – nu a precizat deocamdată cine îi va lua locul lui Albence. Poziţia imediat secundă în ICE este ocupată în acest moment de Derek Benner, director executiv asociat la divizia pentru anchete de securitate.

Matthew Albence a menţionat că va rămâne în post şi luna următoare pentru a asigura o „tranziţie lină”. Schimbarea vine în contextul în care imigraţia a reprezentat o temă majoră a primului mandat al lui Trump şi a campaniei sale pentru un nou mandat, la scrutinul din noiembrie.

Dacă americanii au devenit în ultimele luni tot mai preocupaţi de virus şi de situaţia economică, Trump nu a uitat de imigraţie, implementând o serie de măsuri importante în acest domeniu în plină pandemie, cum ar fi suspendarea intrării anumitor lucrători străini, inclusiv deţinători de „carte verde”, şi autorizând expulzarea rapidă a migranţilor depistaţi la graniţele cu Mexic şi Canada.

Mai mult, cu prilejul recentelor proteste de la Portland, între agenţii federali desfăşuraţi pentru a-i ţine în frâu pe manifestanţi s-au numărat şi membri ai poliţiei tactice a ICE, demers care a fost criticat de oficialii democraţi locali, conform Agerpres.