Donal Trump a anunțat că, în curând, va fi lansată o nouă rețea de socializare creată chiar de el. Motivul acestei decizii surprinzătoare este hotărârea finală pe care au luat-o reprezentanții de la Facebook, Twitter și Youtube. Aceștia i-au suspendat contul politicianului american și i-au blocat definitiv accesul în acest an, potrivit stirileprotv.ro.

Donald Trump avea 89 de milioane de abonaţi pe Twitter, 35 de milioane de prieteni pe Facebook şi 24 de milioane de urmăritori pe Instagram înainte de a-i fi suspendate conturile.

După ce conturile sale de pe marile rețele de socializare au fost blocate, politicianul american nu s-a dat bătut. Acesta dorește să își mențină poziția fermă și să demonstreze că nu poate fi redus la tăcere atât de ușor. Donald Trump a anunțat apariția unei noi platforme de socializare pentru a putea rămâne în contact cu susținătorii săi.

Noua platformă se va numi TMTG, acronim de la Truth Social şi Trump Media and Technology Group. Din spusele fostului președinte al Statelor Unite, platforma urmează să fie lansată în primul trimestru al anului următor.

„Am creat Truth Social şi Trump Media and Technology Group (TMTG) pentru a rezista tiraniei giganţilor tehnologiilor”, a afirmat Donald Trump.

TMTG va include şi un serviciu video la cerere cu programe de divertisment şi podcasturi „no-woke”. Nu se știe încă dacă prima variantă a noii platforme va fi și cea finală.

De ce a fost suspendat Donald trump

Donald Trump a fost acuzat de marii giganți tehnologici că i-a incitat pe adepții săi politici la violenţă înainte de asaltul asupra Capitoliului de la Washington.

Asediul asupra Capitoliului de la Washington a avut loc la data de 6 ianuarie 2021, eveniment care a cauzat mai multe pierderi umane.

Donald Trump este considerat făptaș la dezastrul ce a avut loc la începutul acestui an. Se pare că de vină au fost comentariile sale de pe Facebook. Acestea „au creat o atmosferă ce făcea posibil un risc serios de violență”. Donald Trump i-a numit atunci pe oameni „patrioți”, „speciali” și le-a spus că „această zi va rămâne în amintire pentru totdeauna”.