Trump spune despre giganţii online că cenzurează conservatorii, afirmând că aceste companii ar putea să se afle în situaţia în care sunt vinovate de încălcarea legislaţiei antitrust, potrivit Mediafax.

"Nu voi comenta cu privire la divizare, fie că este vorba despre Amazon, ori Facebook", a declarat Trump într-un interviu acordat joi agenţiei Bloomberg.

"După cum ştiţi, mulţi oameni cred că este o situaţie foarte antitrust, cele trei (companii). Dar eu nu voi comenta despre acest lucru", a adăugat liderul de la Casa Albă.

Trump a reiterat pentru a treia zi acuzaţia potrivit căreia "conservatorii au fost trataţi foarte nedrept" de către Google.

n ultimele săptămâni, Donald Trump a criticat industria de socializare online, afirmând că unele companii "discriminează total vocile republicane şi conservatoare".

Liderul de la Casa Albă a acuzat marţi compania Google că "suprimă" mass-media conservatoare/republicană, "ascunde informaţiile şi ştirile care sunt bune", şi în schimb afişează doar articole de la "presa ştirilor false".

Reprezentanţii Google au respins acuzaţiile: "Motorul nostru de căutare nu este utilizat pentru a stabili o agendă politică. Nu alterăm rezultatele căutărilor spre o anume ideologie politică".

Larry Kudlow, directorul Consiliului Economic Naţional de la Casa Albă, a anunţat ulterior că Administraţia SUA analizează posibilitatea introducerii unor reglementări care să vizeze Google.

Tot joi, senatorul republican Orrin Hatch a cerut Comisiei Federale pentru Comerţ (FTC) să analizeze practicile Google privind căutările online şi publicitatea digitală, afirmând că indiciile privind potenţiale practici anticoncurenţiale sunt "îngrijorătoare".