Donald Trump a prezentat cercetările preliminare furnizate de specialiştii americani asupra unui medicament folosit în prezent pentru tratarea malariei.

Liderul de la Casa Albă a ţinut să sublinieze faptul că, deocamdată se fac studii suplimentare pentru siguranţa terapeutică, dar a reamintit că există dovezi medicale solide că tratament cu clorochină are efecte asupra dispariţiei virusului.

Preşedintele Trump a avertizat că lumea se confruntă cu un „război medical” de proporţii, iar americanii trebuie să fie pregătiţi pentru a ieşi învingători din această confruntare.

El şi-a exprimat speranţa că cei peste 5.000 de experţi şi oameni de ştiinţă care lucrează acum în laboratoarele de cercetare din Statele Unite vor reuşi să găsească în cel mai scurt timp cel mai sigur tratament pentru populaţia afectată de noul coronavirus.

Preşedintele SUA i-a îndemnat, din nou, pe americani să respecte regulile şi recomandările autorităţilor medicale pentru propria siguranţă, iar dacă au alte probleme medicale să apeleze cu încredere la sistemul de telemedicină pentru a uşura activitatea medicilor de la camerele de gardă ale spitalelor, care acum sunt ocupate cu cazurile de COVID-19.

Cel mai recent bilanţ din Statele Unite indică aproape 11.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus şi 161 de decese.