Doliu uriaș în România! Un mare artist a murit azi-noapte: O veste tragică ne-a dat viaţa peste cap

A murit dirijorul orchestrei Ansamblului Folcloric “Ţara Vrancei”. “Mereu cu gândul la tine, bădie Andrei”. Andrei Ionaş s-a stins din viaţă în noaptea de sâmbătă spre duminică. Originar din Basarabia, el s-a alăturat Ansamblului în urmă cu 25 de ani.

O veste tristă pentru lumea artiştilor din Vrancea. Andrei Ionaş, dirijorul orchestrei “Ţara Vrancei”, a murit, fulgerător, în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Anunţul a fost făcut pe pagina de Facebook a Ansamblului “Ţara Vrancei”

“Când iubirea pentru artă îţi curge prin vene, alegi un loc bun pentru a-ţi înfige rădăcinile şi de a creşte profesional. Aşa a ales în 1996 Andrei Ionaş sa-şi părăsească satul natal de dincolo de Prut şi sa se stabilească în Focşani, fiind un talentat instrumentist al Ansamblului Folcloric “Ţara Vrancei”. De curând a devenit dirijorul orchestrei Ansamblului, dând dovadă de profesionalism şi ambiţie, păstrând vie dragostea pentru folclor. Ave(a)m planuri mari …dar în această noapte, o veste tragică ne-a dat viaţa peste cap…Bunul nostru coleg ANDREI IONAŞ a încetat din viaţă, lăsându-ne să cântăm singuri… O vom face,cu greu,dar mereu cu gândul la tine,Bădie Andrei! Dumnezeu sa te Ierte şi sa Îţi aşeze sufletul în lumea celor drepţi!”, au anunţat colegii artistului pe Facebook.

O ultimă înregistrare cu Andrei Ionaş, într-un moment de virtuozitate, datează din 7 ianuarie, de sărbătoarea Sf. Ioan Botezătorul, artistul interpretând la pian, într-un cadru relaxat, o piesă de mare sensibilitate, în limba rusă.

Doliu uriaș în România! Un mare artist a murit azi-noapte: O veste tragică ne-a dat viaţa peste cap