Doliu în România! Unul dintre cei mai cunoscuţi fermieri din ţara noastră a murit într-un mod cumplit.

Cel mai mare fermier din judeţul Cluj a fost găsit mort în această dimineaţă

Este vorba despre Dan Țandea. Bărbatul în vârstă de 51 de ani era cel mai mare fermier din judeţul Cluj.

Dan Cristian Țandea a fost găsit mort, duminică dimineaţă, într-o fosă septică folosită pentru canalizare, potrivit foaiatransilvana.ro. Totul s-a întâmplat la ferma sa din Apahida.

Sursa: foaiatransilvana.ro

“Era o instalație improvizată. El a intrat acolo să monteze nu știu ce țeavă și nu a mai putut ieși. Acolo a fost găsit mort în cursul dimineții.

Cel mai probabil a intrat acolo și nu a mai putut să iasă. Noaptea a fost frig și a înghețat acolo”, au declarat apropiaţii cunoscutului fermier.

“Drum lin spre cer îi doresc prietenului meu Dan Țandea din Cluj, fermier în Cooperativa Someș Arieș. Dumnezeu să-l ierte”, a fost mesajul transmis de Ilie Chifan, un cunoscut al fermierului.

A reînviat şi readus pe piaţă celebra “brânză de Năsal”

Dan Țandea a condus timp de mai mulți ani una dintre cele mai importante cooperative din România, Cooperativa Someș-Arieș din județul Cluj, formă asociativă care avea, în 2018, o cifră de afaceri de 5 milioane de euro.

În acea perioadă, el administra o fermă care lucra circa 500 de hectare de teren, cu un efectiv de 270 de vaci de lapte, în timp de soția și fiul lui Dan Țandea dețineau alte 56 de bivolițe, 44 de vaci și 700 de oi.

El a readus pe piaţă şi deţinea şi celebra marcă “brânză de Năsal”.

“Noi, ca și cooperativă, suntem acționari în Fabrica de Brânzeturi Transilvania, societate al cărei administrator sunt eu.

Acolo procesăm laptele și producem «Brânza de Năsal», pe care o realizăm ca marcă proprie pentru Napolact.

Mai avem și marca noastră «Produs de Țaga», unde facem mai multe tipuri de brânzeturi: brânză fermentată cu pasta moale și pasta semi-tare”, povestea Dan Țandea într-un interviu acordat acum doi ani.