Doliu uriaș în politică! Un fost primar s-a stins din viață! A fost anchetat timp de 11 ani

Fostul primar Iulian Popa a decedat în cursul zilei de joi, 6 ianuarie. Fostul primar al comunei Secăria din județul Prahova a fost anchetat de către Direcția Națională Anticorupție (DNA) Ploiești timp de 11 ani, fiind, într-un final, achitat.

Regretatul primar a condus comuna cu peste o mie de locuitori, situată lângă Comarnic, timp de 15 ani. Tragica veste a fost făcută chiar de către familia acestuia.

”A plecat dintre noi, după o grea şi nedreaptă suferinţă, iubitul nostru Iulian Popa, tată, soţ, frate, unchi şi bunic minunat, un suflet frumos, infinit de generos şi dedicat comunităţii din Secăria, Prahova, satul natal pe care l-a preţuit şi gospodărit ca primar cu toată dragostea. Dumnezeu să îl odihnească în pace!”, a anunțat familia acestuia.

Iulian Popa a fost acuzat de prejudicierea bugetului Uniunii Europene

În anul 2018, Iulian Popa primea o veste bună la care nu se aștepta. Atunci, acesta a fost achitat definitiv de Curtea de Apel Ploiești, după ce, timp de 11 ani, a fost acuzat într-un dosar de corupție. Acesta era acuzat de prejudicierea bugetului Uniunii Europene.

De asemenea, acesta fusese judecat pentru instigare la infracțiunea continuată de folosire sau prezentare de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, cu consecințe deosebit de grave și instigare la infracțiunea continuată de înșelăciune, cu consecințe deosebit de grave.

”În perioada 2008 – 2011, inculpatul Măncilă Romulus, în vederea obţinerii unor sume de bani din fonduri europene şi din bugetul naţional, a depus la APIA – Centrul Judeţean Prahova, patru cereri de plată pe suprafaţă, declarând în fals că deţine animalele şi suprafeţele de teren pentru care a solicitat plata, prezentând în acest sens documente inexacte şi înscrisuri false.

Inculpatul Măncilă Romulus a fost determinat de inculpatul Popa Iulian, primarul comunei Secăria, judeţul Prahova, să încheie un contract de arendare în cursul lunii aprilie 2008, acesta din urmă întocmind şi semnând contractul fără aprobarea Consiliului Local al comunei Secăria, judeţul Prahova şi fără respectarea procedurii legale de atribuire în arendă”, se arata în rechizitoriul întocmit de procurorii DNA.