Decesul a fost anunțat miercuri seara chiar de Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, într-o postare pe pagina sa de socializare. Nicolae Ciucă precizează că decesul colonelului Gheorghe Năstăsescu a fost provocat de noul coronavirus. Ofițerul avea 32 de ani în Armata Română și făcuse peste 400 de salturi cu parașuta.

„Ne-a părăsit prea devreme un camarad de valoare, un bun profesionist și mai ales un om cu un caracter puternic, un foarte bun ofițer de stat major.

Colonelul Gheorghe Năstăsescu, cu 32 de ani petrecuți în serviciul Armatei României, a pierdut din păcate lupta cu virusul SARS-CoV-2 și a lăsat în urmă o familie îndurerată.

Transmit sincere condoleanțe familiei, colegilor și prietenilor acestui om deosebit”, a transmis ministrul.

A fost un ofițer extrem de curajos din Armata Română

Nicolae Ciucă a mai spus că ofițerul din Armata Română era prețuit și respectat, atât de șefii săi, cât și de colegi sau prieteni, fiind un exemplu de moralitate şi profesionalism.

„L-am cunoscut pe colonelul Gheorghe Năstăsescu, un ofițer extrem de curajos și dornic de a se lupta cu înălțimile, destinul său împletindu-se timp de 32 de ani cu zborul, executând peste 400 de salturi cu parașuta.

A parcurs cu profesionalism și devotament toate treptele carierei militare, desăvârșindu-și cariera în Statul Major al Apărării.

Colonelul Gheorghe Năstăsescu s-a bucurat de prețuirea şi respectul celor care i-au fost lideri, colegi sau prieteni, fiind un exemplu de moralitate şi profesionalism.

Bunul Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace!”, a mai transmis Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă în postarea sa de pe Facebook.