Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, a transmis, joi seară, că Ministerul Apărării Naţionale a susţinut, în 2020, economia naţională. Explicația ar fi aceea că a făcut plăţi directe de peste 1,5 miliarde de lei către operatorii economici din țară.

Întâlnire între Nicolae Ciucă și Claudiu Năsui

Mai mult, s-au făcut plăţi pentru lucrări de infrastructură de circa 750 de milioane de lei, iar Ciucă anunţă că în 2021 va fi păstrat acelaşi trend. Ministrul Apărării, alături de cel al Economiei, Claudiu Năsui, au avut joi o discuţie despre achiziţiile certe pe care le va face Armata, dar şi despre programele de înzestrare.

”În 2020, M.Ap.N. a efectuat plăţi directe către operatori din economia naţională în valoare totală de peste 1,5 miliarde de lei. De asemenea, s-au efectuat plăţi pentru lucrări de infrastructură de circa 750 de milioane de lei. Ministerul Apărării Naţionale doreşte să implice cât mai mult industria naţională de apărare în programele de înzestrare ale Armatei României, iar pentru a atinge acest deziderat, m-am întâlnit, astăzi, cu domnul Claudiu Năsui, ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului”, a scris, joi seară, pe Facebook, Nicolae Ciucă.

Minsitrul a precizat că specialiştii militari au prezentat echipei de la Ministerul Economiei programele esenţiale de înzestrare pentru următorii 10 ani, precum şi o proiecţie a achiziţiilor certe pe care Armata intenţionează să le facă de la operatorii economici naţionali în perioada 2021-2030.

”Cunoscând care sunt nevoile apărării pe linia achiziţiei de echipamente noi, a muniţiilor şi pieselor de schimb, dar şi serviciile de mentenanţă necesare, industria noastră de apărare se poate adapta astfel încât să acopere cât mai mult din cererea militarilor. Vom obţine astfel ca o parte importantă din bugetul apărării să fie injectată în companiile româneşti. Ne-am propus ca în 2021 să menţinem acelaşi nivel al implicării industriei româneşti de apărare, răspunzând astfel unui interes naţional de securitate”, a mai scris Ciucă.

Acesta a anunţat că se vor înfiinţa şi locuri de muncă cu un grad ridicat de specializare.

”Vom injecta capital în economia românească şi vom revigora industria naţională de apărare”, a mai declarat ministrul Apărării.