Lumea mondială a muzicii este în doliu! Cantautorul mexican Armando Manzanero, considerat o legendă a boleroului mexican, a murit luni, la vârsta de 86 de ani, a anunţat preşedintele Mexicului, Andrés Manuel Lopez Obrador.

Primul artist mexican recompensat cu un Grammy pentru întreaga carieră

„Este ceva foarte trist. Don Armando Manzanero, un mare compozitor, unul dintre cei mai buni din ţară şi totodată un om sensibil la problemele sociale. Regret profund moartea sa”, a declarat, vizibil emoţionat, preşedintele Mexicului în cadrul conferinţei sale zilnice de presă.

Născut în statul Yucatan (estul Mexicului), Armando Manzanero a fost un compozitor prolific, foarte cunoscut în America latină pentru baladele sale romantice.

Manzanero a devenit, în anul 2014, primul artist mexican recompensat cu un premiu Grammy pentru întreaga sa carieră.

A fost testat pozitiv cu COVID-19

Compozitorul a murit luni în urma unui atac de cord, într-un spital din Ciudad de Mexico. Manzanero a fost spitalizat la data de 17 decembrie, după ce a fost testat pozitiv cu COVID-19. Şase zile mai târziu a fost intubat, procedură medicală pentru care „şi-a dat consimţământul deplin”, conform apropiaţilor săi, scrie Agerpres.

Armando Manzanero a fost unul dintre compozitorii cei mai emblematici ai boleroului latino-american, stil muzical adoptat de mexicani după ce a apărut şi s-a făcut cunoscut în Cuba începând cu sfârşitul secolului XIX.