Doliu în fotbal! A murit Francis Lee de la Manchester City

Doliu în fotbal! Francis Lee, marele sportiv de la Manchester City, s-a stins din viață. Acesta a decedat luni, 2 octombrie 2023, la onorabila vârstă de 79 de ani.

„Cu cea mai mare tristețe și cu inimile îndurerate anunțăm decesul fostului jucător și președinte al Manchester City, Francis Lee, în vârstă de 79 de ani. (…) Franny a decedat la primele ore ale dimineții, după o lungă luptă cu cancerul. Soția sa, Gill, și copiii săi, Charlotte, Jonny și Nik, spun că îi va lipsi foarte mult și doresc să le mulțumească tuturor pentru cuvintele lor frumoase.

Toți cei de la Manchester City doresc să transmită condoleanțe prietenilor și familiei lui Francis în aceste momente foarte dificile. O statuie în afara stadionului Etihad Stadium care să comemoreze moștenirea lui Francis a fost comandată, după cum a confirmat președintele clubului, Khaldoon Al Mubarak, în mai 2022. În semn de respect, steagurile din jurul Etihad Stadium și City Football Academy sunt arborate la jumătate de catarg.

Mai multe omagii din partea clubului vor urma în zilele următoare, iar fanii își pot adăuga mesajele la cartea noastră de condoleanțe online, disponibilă prin intermediul acestui link”, a transmis, luni, Manchester City.

Francis Lee
SURSA FOTO: Facebook, Manchester City

La scurt timp după ce s-a aflat că a murit, mii de oameni din întreaga lume i-au transmis condoleanțe familiei sale: „RIP Franny Lee – condoleanțe familiei, prietenilor și colegilor suporteri – Ce plăcere a fost să te văd jucând!” / „Unul dintre primii jucători pe care îmi amintesc că i-am văzut la Maine Road, dormi liniștit, ne-ai făcut atâta plăcere” / „RIP Francis Lee și gândurile mele se îndreaptă către toată familia și prietenii săi” / „Tatăl meu mă ducea prea Maine Road pentru a vedea echipa noastră RIP Francis Lee condoleanțe pentru toată familia ta. Ce jucător uimitor ai fost și o plăcere să te urmăresc. RIP” / „RIP Francis Lee Te-am urmărit jucând în anii ’70, condoleanțe întregii familii”

Despre Francis Lee

Francis Lee a fost „o legendă a clubului în toate sensurile”. A jucat 330 de meciuri pentru City, marcând 148 de goluri. A câștigat un titlu în prima divizie, o Cupă FA, o Cupă a Ligii, o Cupă a câștigătorilor de cupe europene și două Charity Shields în timpul unei perioade strălucitoare de opt ani ca jucător.

Manchester City
SURSA FOTO: Pinterest

Este o moștenire care îi asigură poziția printre cei mai mari jucători din toate timpurile ai lui Manchester City.

Ulterior, se va întoarce la City ca președinte al clubului în 1994, petrecând patru ani la cârma sa. În cariera sa de fotbalist, Francis Lee a evoluat pentru Bolton Wanderers, Manchester City și Derby Country.