Doliu internațional! A murit un fost președinte cunoscut în toată lumea. Avea premiul Nobel pentru pace

Decesul a fost confirmat de Fundaţia FW de Klerk într-o declaraţie de presă, citată de reuters.com. Potrivit anunțului respectiv, fostul președinte a murit împăcat, după o luptă cu cancerul de mezoteliom.

„Fostul preşedinte FW de Klerk a murit împăcat la locuinţa sa din Fresnaye în cursul dimineţii, după o luptă cu cancerul de mezoteliom”, transmite Fundaţia FW de Klerk.

Amintim că Frederik Willem De Klerk, ultimul preşedinte alb al Africii de Sud, avea 85 de ani. Totodată, el este cel care l-a eliberat pe faimosul luptător anti-apartheid Nelson Mandela. Ulterior, De Klerk a împărţit cu Mandela premiul Nobel pentru pace.

În ce situație se află Africa de Sud în momentul de față?

Potrivit informațiilor transmise de DPA, Africa de Sud a început vaccinarea împotriva COVID-19 a copiilor cu vârsta de 12 ani şi peste, fiind prima ţară din Africa Subsahariană care ia această măsură.

Potrivit unei informări transmise de Ministerul Sănătății, până în luna ianuarie 2022, cel puţin 3,25 milioane de fete şi băieţi urmează să fie vaccinaţi, mai exact jumătate din toţi copiii din această grupă de vârstă. În ceea ce privește serul care urmează să fie folosit, copiii urmează să primească iniţial o singură doză de vaccin Pfizer/BioNTech.

Aproximativ 11 milioane de oameni au fost vaccinaţi complet, dintr-o populaţie de aproape 60 de milioane

Amintim faptul că în întreaga ţară, aproximativ 11 milioane de oameni au fost vaccinaţi complet, dintr-o populaţie de aproape 60 de milioane. În ceea ce privește evoluția pandemieid e coronavirus, Africa de Sud a înregistrat aproximativ trei milioane de cazuri de COVID -19, fiind cea mai afectată ţară din Africa. De menționat este faptul că în toată Africa au fost înregistrate aproximativ 8,4 milioane de cazuri de COVID-19, potrivit organizaţiei pan-africane pentru sănătate Africa CDC, şi peste 216.000 de decese.