Doliu mare în România. Bogdan Stanoevici, care a fost ministru, a fost răpus de COVID. Actorul a murit astăzi în Spitalul de boli cardiovasculare CC Iliescu. El se afla internat în spital în stare gravă din cauza infectării cu noul coronavirus.

Plămânii actorului erau extrem de afectaţi, în ultimele zile, şi necesitau ventilare artificială.

“Bogdan Stanoevici a fost supus recent unei intervenţii prin care i-au fost puşi plămânii în repaus total, timp de 7 până la 15 zile”, spuneau medicii, la sfârșitul lunii decembrie.

Stanoevici fusese trecut pe oxigenare extracorporală.

Internat iniţial la Spitalul Sfântul Pantelimon, din Capitală, fostul ministru a fost intubat pe 16 decembrie, în stare gravă. Două zile mai târziu, a fost transferat la ATI, unde s-a ales şi cu o infecţie nosocomială. Plămânii actorului nu au reacționat așa cum se așteptau medicii, în urma tratamentului la care l-au supus și care ar fi trebuit să dea rezultate într-o perioadă de 7-10 zile.

Cine este Bogdan Stanoevici

Bogdan Stanoevici a fost ministru pentru românii de pretutindeni în guvernul Ponta. Acesta  s-a remarcat la începutul pandemiei de Covid prin dese critici la adresa măsurilor de protecție impuse de autorități.

El a mai fost secretar de stat al Ministerului Culturii începând din ianuarie 2015 până în decembrie 2015, când a fost demis. Stanoevici fusese numit director general interimar al Circului Globus din București în perioada 2017-2020.  În 2019, a candidat la alegerile prezidențiale.

În 16 mai 2020, Bogdan Stanoevici a participat la un miting împotriva presupusei ”dictaturi sanitare” în Piața Victoriei, unde s-a pupat și s-a îmbrățișat cu alți protestatari. La începutul lunii noiembrie a spus că nu poartă mască de protecție. Totuși, a ținut să menționeze că și-a făcut, în fiecare lună, testul anti-COVID. Rezultatul ar fi fost negativ, de fiecare dată. Fostul candidat la Președinția României mai spus că, atunci când a fost obligat să poarte masca, în anumite situații, nu s-a opus și s-a conformat măsurilor restrictive impuse de pandemie.