A murit un politician  celebru. Este vorba de Oliviu Gherman, care era în vârstă de 90 de ani. Acesta a fost președinte al Senatului (1992-1996), fost ambasador la Paris și fost președinte al PDSR (strămoșul PSD). Oliviu Gherman a fost senator de Dolj timp de 4 mandate.

Vestea l-a șocat cu siguranță pe Ion Iliescu, mai ales că aceștia sunt din aceeași generație de politicieni și au fost colegi de partid.

Oliviu Gherman a condus între 1992 și 1997 FDSN și ulterior PDSR:

FDSN, partidul desprins din FSN, s-a reunit în Conferinţa Naţională la 27-28 iunie 1992, fiind adoptate statutul şi programul noului partid. Ion Iliescu a fost desemnat candidatul FDSN la alegerile prezidenţiale din 1992 iar Oliviu Gherman a fost ales preşedinte al partidului.

Conferinţa Naţională a FDSN din 9-10 iulie 1993 a hotărât schimbarea numelui în Partidul Democraţiei Sociale din România (PDSR) şi fuziunea prin absorbţie cu Partidul Republican (PR), Partidul Cooperatist (PC) şi Partidul Socialist Democratic din România (PSDR). Preşedintele al partidului a fost reales Oliviu Gherman iar preşedinte executiv, Adrian Năstase.

Conferinţa Naţională a PDSR din 24-25 noiembrie 1995 l-a reales pe Oliviu Gherman în funcţia de preşedinte şi pe Adrian Năstase în cea de preşedinte executiv.

În cadrul Conferinţei Naţionale Extraordinare din 17 ianuarie 1997, a fost adoptat un nou program, iar Ion Iliescu a reluat funcţia de preşedinte al partidului, deţinută în perioada iunie 1992-ianuarie 1997 de Oliviu Gherman. În funcţia de prim-vicepreşedinte a fost ales Adrian Năstase.

În 2011, numele lui Oliviu Gherman apare într-un scandal în condițiile în care fostul preşedinte al Senatului a dat în judecată statul cu scopul obţinerii unei chirii mici pentru apartamentul de lux din Kiseleff . Oliviu Gherman a cerut, şi a şi primit, o vilă în excusivistul cartier ANL Henri Coandă.