Violonistul Mitică Feraru, fondatorul Filarmonicii „Marea neagră” s-a stins din viață lăsând un gol imens în sufletele familiei dar și ale colegilor. Acesta lucra de ani buni în cadrul Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” din Constanța, fiind concert maestru al orchestrei. Violonistul a absolvit în anul 1977 Academia de Muzică „George Enescu” din Iași.

De altfel, trista veste a fost dată chiar de managerul Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”, care a anunțat pe rețelele de socializare că muzicianul a murit și a transmis un mesaj emoționant. Sute de persoane au transmis condoleanțe în postarea respectivă.

Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” a transmis un mesaj emoționant

„A plecat dintre noi un muzician de excepție, violonistul Mitică Feraru. Concert maestru al orchestrei Teatrului Național de Operă și Balet Oleg Danovski, și-a dedicat întreaga viață Muzicii și Teatrului, pe care l-a slujit cu devoțiune și pasiune, cu modestie și smerenie.

Păcat! A lăsat în urmă tristețe și uimire, pentru că mai putea face atât de mult în meseria care i-a fost atât de dragă. Îi vom respecta memoria și nu vom lăsa uitarea să se aștearnă peste imaginea unui artist născut cu atâta har.

Drum bun, Maestre! Dumnezeu să vă poarte pașii spre Pacea și Lumina Veșniciei!”, transmite Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” pe pagina de Facebook.