Este vorba despre Carmina Schaas, un medic de la Maternitatea Cuza Vodă din Iaşi, în vârstă de 58 de ani. Acesta a murit după ce a suferit un infarct în timp ce se afla de gardă.

Medicul a acuzat o stare de rău în timpul muncii

Medicul Carmina Schaas a acuzat o stare de rău în timpul gărzii pe care o efectua în noaptea de vineri spre sâmbătă la Maternitatea Cuza Vodă din Iaşi. În urma anunțului, colegii acesteia au intervenit imediat.

Din nefericire, aceasta a suferit un infarct, iar medicii au încercat timp de oră să o resusciteze, fără succes. Carmina Schaas era şi asistent universitar la Universitatea de Mecină şi Farmacie din Iaşi.

În urma tragicului anunț, colegii ei au precizat că nu ştiu de existenţa unor probleme medicale pe care să le fi avut Carmina Schaas.

România s-a confruntat cu mai multe tragedii în ultima vreme

Amintim că România s-a confruntat cu mai multe tragedii în ultima vreme. Pe data de 4 mai, o persoană și-a pierdut viața în urma unui cumplit accident rutier produs pe DJ 107, pe raza localității Cetatea de Baltă. Mașina a luat foc după ce a intrat într-un TIR.

Victima a fost scoasă din autoturism și ulterior preluată de un echipaj medical. I s-au aplicat manevre de resuscitare, însă fără rezultat.

„Din nefericire, conducătorul autoturismului nu a răspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarat decesul acestuia”, a transmis Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba.

Șoferul autoturismului, cu vârsta între 40 și 50 de ani, a rămas încarcerat în impactului cu un TIR. Echipajele prezente la faţa locului au acţionat prioritar pentru extragerea persoanei încarcerate în autoturismul implicat şi lichidarea incendiului izbucnit la nivelul acestuia, a mai comunicat ISU Alba.

Conducătorul autocamionului nu a avut nevoie de îngrijiri medicale. Incendiul izbucnit la nivelul mașinii a fost stins în scurt timp de către pompierii militari.

La locul accidentului au fost trimise două autospeciale cu apă şi spumă, de la Blaj şi Târnăveni, un echipaj de descarcerare de la Târnăveni, un echipaj de prim ajutor şi o ambulanţă tip C1 – Terapie Intensivă Mobilă, dar şi un elicopter SMURD de la Târgu Mureş.