Constantin David „Flencea”, un înflăcărat câine roșu, fost campion cu Dinamo la începutul anilor ’60, a încetat din viață vineri, în spital. Fotbalistul din Ștefan cel mare a decedat la vârsta de 79 de ani. Fosta extremă a „câinilor” se infectase cu COVID-19.

Fratele său a făcut anunțul trist

„A făcut Covid, l-am dus la spital la Municipal, iar acolo… E teribil! Nu pot să concep că s-a dus, viața nu ne iartă. Avea stimulator cardiac, îi scăzuse tensiunea, riscam să-l pierdem din acel moment. Regimul de înmormântare a fost strict, o întreagă zăpăceală.

L-am înmormântat în aceeași zi, în sac, nici nu mai vreau să vorbesc despre asta. Mulțumim tuturor celor care nu l-au uitat și aveți grijă de dumneavoastră”, a declarat pentru Gazeta Sporturilor fratele fostului dinamovist, și el doctor, Dan David.

Ultimul interviu, dat recent pentru GSP

Constantin David a dat ultimul său interviu cu o lună și jumătate înainte să moară. Acesta fusese invitat la GSP Live, acolo unde a vorbit emoționat despre situația de la Dinamo:

„Când te uiți la Dinamo, ți se face pielea de găină, vorba Andreei Esca. Cu cea mai mare părere de rău, dar la Dinamo nu pot să mă uit. Sunt cu inima, sunt cardiac. Dacă mă uit la Dinamo, mă apucă tensiunea, încep tâmplele să bată. Prefer să aud rezultatul la sfârșit. Dacă mă uit la meciurile lui Dinamo, îmi stă «ceasul»”, spunea Constantin David, la GSP Live, în ianuarie.

A vorbit și despre moartea sa

„Cel mai mare regret e că nu sunt tânăr din nou. Mi-am luat mingi, să joc și pe lumea cealaltă. Îmi fac pregătirea, mi-am luat echipament, să fiu pregătit. Nu trebuie să ne pregătim? Alții își iau batiste, lumânări, eu mi-am luat mingi, sticle și pahare”, mai spunea acesta in interviu.

Cine a fost Constantin David

Constantin David a fost extremă stânga la Dinamo Bucureşti la începutul anilor ’60, după care a jucat şi pentru „sateliţii” cu acelaşi nume din Bacău şi Piteşti. A prins acea generaţie dominatoare pregătită de Traian Ionescu şi Dumitru Nicolae Nicuşor, unde străluceau, printre alţii, Ion şi Lică Nunweiller, Pârcălab, Ene II, Piţi Varga, Titi Frăţilă, Datcu şi Uţu.