Este doliu în fotbalul din România după ce fotbalistul Adrian Filip, cel care între 1985 și 1987 a evoluat la UTA, s-a stins din viață în cursul zilei de duminică, 21 noiembrie, la vârsta de 58 de ani.

Anunțul tragic a fost făcut într-o postare pe pagina de Facebook a clubului din care a făcut parte. Sursa citată a transmis condoleanțe familiei, precizând că întreaga echipă este în doliu.

“E tristețe în familia roş-albă, la aflarea veştii că s-a stins din viață Adrian Filip. Crescut la juniorii UTA-ei, Filip a îmbrăcat tricoul primei echipe a Bătrânei Doamne între anii 1985 şi 1987. Odihnească-se în pace”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a clubului UTA.

De menționat este faptul că, potrivit specialarad.ro, moartea fotbalistului este încă un mister, iar cei care l-au cunoscut sunt în stare de șoc în contextul în care acesta nu ar fi data semne că se simte rău. Mai exact, potrivit sursei citate, există oameni care l-au văzut pe Adrian Filip chiar în dimineața zilei de duminică, iar nimic nu prevestea ce urma să se întâmple câteva ore mai târziu.

Doliu în fotbal. Un fotbalist cunoscut a murit

Amintim faptul că, în cariera sa de fotbalist, Adrian Filip a mai jucat la Victoria Ineu și la Olimpia Bujac, grupare la care a fost coechipier cu fratele său, Dorin.

În timp ce România este în doliu după moartea fulgerătoare a lui Adrian Filip, Marea Britanie a fost și ea lovită de o tragedie în lumea fotbalului. Este vorba despre Malcolm Dix, unul dintre cei care şi-a pus cu adevărat amprenta asupra istoriei clubului Newcastle United, care s-a stins din viață săptămâna trecută, la vârsta de 79 de ani după o lungă suferință.

Malcolm Dix a fost unul dintre cei mai iubiţi oficiali din istoria Newcastle United, echipă fondată în anul 1892. Sub conducerea sa, clubul englez a cunoscut una dintre cele mai bune perioade ale sale.

Dix a contribuit la preluarea clubului de către John Hall, sosirea lui Kevin Keegan și culminată cu generația “The Entertainers”, cea care a luat pe sus Premier League la mijlocul anilor ’90, notează realitateasportiva.net.

“Am fost întristați să aflăm de decesul vicepreședintelui pe viață al NUFC, Malcolm Dix, ce a avut loc astăzi.

Gândurile tuturor celor de la Newcastle United sunt alături de familia și prietenii lui Malcolm”, este mesajul postat miercuri, 10 noiembrie, pe contul de Twitter al clubului de fotbal.