Doliu în Biserica Ortodoxă Română! O cunoscută măicuță s-a stins din viață. Tragedie în România

”La Marele Praznic al Arătării Domnului la râul Iordan, când s-au sfințit apele prin Botezul Domnului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos, când cerurile s-au deschis, în timpul Epiclezei, în cadrul Sfintei Liturghii, a trecut la Domnul monahia Glicheria Mănăstireanu, la vârsta de 98 de ani”, scrie ziarullumina.ro.

Potrivit sursei anterior citate, măicuța Glicheria Mănăstireanu, născută pe nume Eugenia, provenea dintr-o familie cu 9 copii. După ce a terminat școala gimnazială, aceasta a decis să intre în viața monahală, la Mănăstirea Văratic, acolo unde a fost un adevărat exemplu pentru maici și surori.

Măicuța Glicheria Mănăstireanu a îndeplinit cu multă responsabilitate ascultarea ca economă a mănăstirii.

”A îndeplinit mai multe ascultări în cadrul mănăstirii. Ascultarea ca economă a mănăstirii a îndeplinit-o cu multă responsabilitate, în perioada cea mai grea, atunci când în mănăstire era în vigoare Decretul 401”, mai arată sursa citată.

A fost un exemplu de călugăriță

De asemenea, măicuța Glicheria Mănăstireanu ”a fost un exemplu de călugăriță, un model pentru multe generații de monahii, statornică în această viețuire, cu toate greutățile de atunci, din perioada comunismului”.

”A fost primitoare de pelerini, dar și de oaspeți de seamă, ce poposeau în căsuța ei, precum Constantin Ciopraga, Lily Teodoreanu, Draga Olteanu-Matei, medici de renume și alte personalități, care o respectau foarte mult. După anii ‘90 a fost trimisă la Mănăstirea Războieni, ca egumenă, pentru a se ocupa de reînființarea și coordonarea acestei mănăstiri.

Fie ca Dumnezeu să-i primească sufletul în Împărăția Cerurilor, să fie o rugătoare la Tronul ceresc și pentru noi, cele care am rămas slujitoare în această viață.”, mai scrie sursa citată.