Doliu în Biserica Ortodoxă! Preotul Ioan Florin Bășa s-a stins din viață

Doliu în Biserica Ortodoxă! Preotul Ioan Florin Bășa de la Biserica Parohială Vulcan Brașov s-a stins din viață.

A decedat la doar 46 de ani. A pierdut lupta împotriva cancerului de pancreas. În urmă cu trei ani, a primit cumplitul diagnostic.

Între timp, a suferit două intervenții chirurgicale majore. La un moment dat, a suferit o rezecție a pancreasului și a splinei. Cu un an de zile în urmă, cumplita boală s-a răspândit în peritoneu. A fost necesar să i se scoată peritoneul care înconjoară ficatul.

La doar 46 de ani, a plecat dintre noi, lăsând în urma sa o soție devotată, un copil iubitor și zeci de oameni care au aveau nevoie de sfaturile sale.

preotul Ioan Florin Bășa
Ioan Florin Bășa (SURSA FOTO: Facebook)

A murit de Sfântul Ierarh Nicolae

Nefericitul anunț a fost făcut miercuri, 6 decembrie 2023, fix de Sfântul Ierarh Nicolae. Preotul Alexandru Lungu de la Parohia „Așezământul de bătrâni” Sfântul Apostol Andrei Fălticeni a fost cel care a anunțat decesul.

„Ai plecat frate Ioan Florin Bășa. (…) De azi , dragul meu prieten, îl slujești în tinda Raiului și te și văd cum îți arunci undița peste râurile nesfârșite care se întind de la un capăt la celălalt al Edenului. (…)

Astăzi în zi de aleasa sărbătoare, Sfântul ierarh Nicolae te-a încălțat in ghetele tale purtate la atâtea Liturghii și drumuri prin spitale, și ți-a eliberat sufletul obosit , de dezamăgire, de așteptări, de lipsa prietenilor , de care îmi tot repetai că s-au împuținat vertiginos atunci când boala te-a încetinit din alergările nesfârșite ale vieții.

(…) Te rog să îi șoptești într-o zi de vară, când vântul îți va bate prin plete, iubitului nostru, Celui pentru care suferim batjocură, cruce , defăimare, cât de puțin ne-am cunoscut, dar ce mult am ținut la tine.

Și te rog să îmi păstrezi un loc la tine în barcă, într-o zi vom pescui împreună și vom bea din potirul lui Hristos, acolo unde nu mai este nici întristare și nici suspin, doar viață fără de sfârșit. Drum bun , dragul meu prieten!”, a scris preotul Alexandru Lungu pe contul lui de Facebook.

Postarea sa a strâns peste 700 de comentarii în mai puțin de 24 de ore.

„Doamne ce trist! Am plâns citind aceste cuvinte!Dumnezeu sa îl odihnească în pace pe acest om cu suflet curat! Îmi pare rau când oameni de asa mare calitate , pleacă pe tărâmurile eternității!Dumnezeu sa i lumineze sufletul!”

„Bunul Dumnezeu să-i primească sufletul în Împărăția Sa! Sincere condoleanțe familiei!”

„Pomenirea lui din neam în neam și îi fa lui Doamne veșnica pomenire! Dumnezeu să-l ierte și să-l odihneasca cu dreptii în împăratia Sa!”

„Dumnezeu să-l odihnească în împărăția cerurilor !!”

„Dumnezeu să ii răsplătească truda și suferința!”