În ultima vreme, Klaus Iohannis, aflat în campanie electorală, nu ratează nici o ocazie să-şi acuze adversarii că put a „comunism”, ultima sa declaraţie, cea de la reuniunea Ligii Aleşilor Locali ai liberalilor, fiind de-a dreptul obraznică: „Am cîștigat greu. Dar parcă așa un iz de comunism tot mai simțim când vorbim de PSD”!

” Această declaraţie ne-a adus aminte de un document care a fost trecut pe nedrept cu vederea, întocmit în 11 iunie 1987, după o inspecţie laŞcoala generală nr. 2 din Agnita, judeţul Sibiu, unde preda fizica „tovarăşul profesor Iohannis Klaus Werner”, aşa cum se scrie în Procesul-verbal întocmit de prof. Bucuţa Ana Maria.”, scrie Cotidianul.

Klaus Iohannis era profesor de fizică în micul oraş Agnita, dar, aşa cum se consemnează în documentul de mai jos, era preocupat şi de „orientarea ideologică-politică în realizarea sarcinilor educative” ale elevilor de clasa a VI-a! În acest sens, „Tovarăşul profesor s-a evidenţiat prin interesul pentru realizarea unei concepţii materialist-didactice despre lume şi viaţă la elevi”! Din acest document mai aflăm că „tovarăşul profesor Iohannis” era nu numai dirigintele unei clase, ci şi „comandant-instructor de pionieri”.

Documentul olograf îl puteți citi AICI.