Luju.ro a publicat mai multe mailuri prin care DNA l-ar fi înștiințat pe ministrul Transporturilor Cătălin Drula, dar și pe directorul Metrorex Stefan Paraschiv că liderul de sindicat Ion Radoi a fost rezolvat cu control judiciar.

Mai exact, sursa citată precizează că documentele au fost transmise în cursul nopții, la ora oo.04  “Va trimit ordonantele”. Catalin Drula la ora 00:40: “Confirm primirea”. Stefan Paraschiv: “Va multumesc frumos”, se artă în mailurile prezentate de sursa citată.

Astfel, DNA l-a înștiințat pe ministru că liderul sindicatului de la Metrou Ion Rădoi a fost plasat sub control judiciar, același lucru făcându-l și cu directorul Metrorex Stefan Paraschiv.

De menționat este faptul că, sindicalistul Ion Radoi a fost plasat sub control judiciar in seara zilei de 14 iulie 2021, el fiind acuzat de folosirea influenței sau autorității de către o persoană care deține o funcție de conducere într-un sindicat și șantaj, într-un dosar deschis dupa plangerile formulate de ministrul Transporturilor Catalin Drula si directorul Metrorex Stefan Paraschiv, dosar instrumentat de procuroarea DNA Delia Maria Ciurariu.

Mailurile trimise de DNA

La cateva ore de la punerea sub control judiciar, DNA le-a transmis lui Catalin Drula si lui Stefan Paraschiv pe mail ordonanta prin care Ion Radoi a fost pus sub control judiciar.

Această informație ar fi fost dezvăluită în cursul zilei de joi de avocații Mariana Stefan și Veronel Radulescu, la iesirea de la Tribunalul Bucuresti, ei fiind și cei care au și schimbul de mailuriunde sindicalistul a contestat controlul judiciar.

“Buna seara,
Va trimit atasat adresa de inaintare si ordonantele prin care s-au dispus masurile in dosarul penal nr. 102/P/2021.
Va rog sa confirmati primirea.
Multumesc”, se arată într-un mail prezentat de luju.ro.

36 de minute mai tarziu, la ora 00:40, Catalin Drula a raspuns:

“Confirm primirea”.

In aceeasi noapte, joi, 15 iulie 2021, dar la un minut dupa trimiterea mailului catre Catalin Drula, deci la ora 00:05, acelasi politist judiciar Sergiu Dorinel Tinu ii trimite directorului general al Metrorex Stefan Paraschiv mailul următor:

“Buna seara,
Va trimit atasat adresa de inaintare si ordonantele prin care s-au dispus masurile in dosarul penal nr. 102/P/2021.
Va rog sa confirmati primirea.
Multumesc”, se arată în mail.

Schimbul de mesaje a continuat, însă Ștefan Paraschiv a confirmat primirea documentelor la ora 8 dimineața.

“Buna dimineata,
Va multumesc frumos, confirm primirea materialelor aderente (n.r. – aferente) dosarului penal 102/P/2021.
O zi buna sa aveti.
Cu stima
Stefan Paraschiv”, se arată în mail.

De menționat este faptul că, în primă fază mailurile au ajuns la ministrul Drulă și Paraschiv și de abia apoi către instituțiile statului, mai precizează sursa citată.

Totodată, aceași sursă precizează că adresa prin care ministrul Catalin Drula a fost instiintat ca ii sunt transmise ordonantele de dispunere a controlului judiciar este semnata de seful Sectiei a II-a DNA de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie, procurorul Paul Dumitriu.