Divizia Diverta a grupului RTC a inaugurat astazi primul sau magazin dedicat exclusiv produselor Apple, magazin sub brandul ideea. Acesta este situat in Plazza Romania din Capitala si are o suprafata de 50 metri patrati.

Magazinul ideea, care a obtinut certificarea Apple Premium Reseller, a absorbit o investitie totala de 100.000 de euro. „Impreuna cu I.R.I.S., reprezentantul Apple autorizat in Romania, vom contribui la o cat mai buna reprezentare a acestui brand de top la nivel national” a declarat Dan Rosu, CEO Diverta. Acesta a mai adaugat ca ideea face parte dintr-o serie de branduri pe care Diverta le va lansa pe piata din Romania.

Pentru noul magazin ideea Diverta mizeaza pe o cifra de afaceri de 1 milion de euro in primul an de la inaugurare. Compania isi propune, de asemenea, sa inaugureze alte cinci magazine pe piata din Romania, in acest an. Unul dintre acestea va fi lansat pe piata din Bucuresti la inceputul anului viitor, iar restul vor fi inagurate in a doua jumatate a lui 2009 in Brasov, Constanta, Iasi si Timisoara.

Conceptul magazinului ideea presupune o suprafata de vanzare cuprinsa intre 50 si 70 de metri patrati cat si comercializarea intregii game de produse Apple. Ideea ofera iubitorilor de gadgeturi noul iPhone 3G, cel mai subtire laptop din lume – MacBook Air, iar incepand din luna octombrie va lansa si media playerele iPod de ultima generatie. Pe langa acestea, ideea va pune la dispozitia clientilor si acceorii Apple. Diverta isi propune, de asemenea, sa aduca magazinele ideea in marile mall-uri din tara.

Prin parteneriatul cu I.R.I.S. Diverta vrea sa ajunga lider in vanzarile de produse Apple intre partenerii premium in maxim doi ani. IRIS, companie ce face parte din grupul MDS Group, detine in acest moment 6 magazine Apple. In ceea ce priveste portofoliul de produse Apple, I.R.I.S. isi propune in acest an sa ajunga la o cifra de afaceri de 20 milioane de euro, in prima jumatate a anului vanzarile incadrandu-se in grafic.

Diverta face parte din grupul RTC, unul dintre cele mai mari grupuri comerciale, de retail, distributie si servicii din Romania. Diverta a inregistrat in 2007 o cifra de afaceri de 46,5 milioane euro, mai mare cu 20% fata de 2006, si vizeaza acelasi ritm de crestere si pentru 2008. Pentru anul in curs Diverta isi propune sa ajunga la afaceri de 56 de milioane de euro.